“Stará garda” zvítězila nad výběrem fanoušků 6:2!

V rámci oslav 110 let od založení klubu FC Hradec Králové se odehrál očekávaný zápas mezi fanoušky FC Hradec Králové a Starou gardou Spartak Hradec Králové. Za “Starou gardu” nastoupil v brance Karel Podhajský, v poli jsme pak mohli vidět Milana Frýdu, Luboše Kubíka, Josefa Ringela, Milana Ptáčka, Richarda Jukla, Máru Kuliče, Pavla Bergmanna, Karla Krejčíka, Míru Zemánka, Vláďu Mráze, Milana Šmolku atd.

Fanoušci nedali kůži lacino a byli pro gardu nepříjemným soupeřem. A byli právě oni, kdo se dostal poprvé do vedení. Pas od Ludwajse skvěle zužitkoval Lukáš Foff, jenž v tváří tvář Podhajskému nedal šanci – 0:1. Vedení netrvalo dlouho a Mára Kulič zkušeně obešel zadáky, včetně brankáře a vyrovnal – 1:1. Do konce poločasu se Kulda prosadil ještě jednou a hned na to “Stará garda” zvýšila na dvoubrankový rozdíl – 3:1.

Poločas skončil výsledkem 3:1 pro “Starou gardu”. Do druhého poločasu šli fanoušci hradecké kopané s tím, že by ještě mohli s výsledkem něco provézt. Do svého týmu navíc narychlo angažovali ředitele klubu Richarda Jukla.

Ale opak byl pravdou. “Stará garda” rozhodla zápas hned zkraje poločasu, kdy dvěma slepenými góly navýšila náskok na 5:1. V půlce druhého poločasu se fanoušci dočkali snížení. Za vápnem se dostal ke střele (hráč č.3), který poslal míč k tyči a Karel Podhajský se natahoval marně – 5:2. Fanoušci tak vykřesali jiskřičku naděje. Pár dobrých příležitostí ke snížení měli, ale při smůle se skóre na straně fanoušků neměnilo. Poslední slovo měli hráči “Staré gardy”, kteří opět navýšili náskok na čtyři branky. Zápas skončil tenisovým výsledkem 6:2 pro Spartak!

Na konci zápasu proběhlo společné focení.

  • Fotogalerie (Luboš Lorinc)
  • Ohlasy fanoušků po zápase:

Předseda fanklubu Votroci 2000 Jan Kotouček #13: Děkujeme našemu klubu, že tuto akci uspořádal. Byla to důstojná oslava 110 let naší existence. Fotbal jsme si zahráli dobře, i když jsme mohli být staré gardě lepším soupeřem. Všem co přišli chci poděkovat za dobrou reprezentaci našich fanoušků. Pokud bude příležitost, klidně si můžeme dát odvetu. Snad budeme příště lepší.

Jiří Vlasák #10: „Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek zahrát si s fanoušky FC Hradec Králové proti Staré gardě. S výkonem jsem spokojený. Byla to pro mě čest navléknout na sebe hradecký dres. Moc se mi to líbilo.“

Karel Zemek #8: Byla to suprová akce. Jsem rád, že jsem mohl hrát za fanoušky FC Hradec Králové. Zápas byl super, protože kdy si takhle kopneš proti Staré gardě FC Hradec Králové.

Fanoušci FC Hradec Králové – “Stará garda” Spartak Hradec Králové 2:6 (1:3)

Branky fanoušků: Lukáš Foff, Petr Jezdinský

Sestava Fanoušci FCHK: Vojtěch Trnka – Marek Šimek, David Richter, Jan Kotouček, Jan Nymsa, Ludvík Vilím, Lukáš Foff, Pavel Hlavatý, Karel Zemek, Martin Matějček, Richard Jukl (od 2.poločasu), Jiří Vlasák, Petr Janošič, Jakub Štancl, Miroslav Ulrich a Petr Jezdinský