Výjezdové vysvědčení: SK Sigma Olomouc “B”

Na první výjezdové utkání do Táborska jsme bohužel kvůli poruše autobusu nedojeli, ale na náš druhý výjezd už se nám podařilo dorazit, a tak Vám všem můžeme přinést výjezdové vysvědčení z Olomouce.

  • Cena vstupného + počet diváků

Při příchodu k pokladně jsme se nejprve zděsili, když jsme viděli cenu vstupného. Poté nás pořadatelé uklidnili, že se jedná o vstup na Synot ligu na zápasy “áčka”. Pro nás byla cena lidová, tedy 50 korun, což bylo více než přijatelné. Počet diváků na Andrově stadionu byl přes tři stovky, skládal se z rodičů hráčů Sigmy, důchodců a několika neúnavných fanoušků Hradce.

  • Přístup do sektoru  + výhled

Jelikož jsme vyrazili autem, parkovali jsme kousek od našeho sektoru. V Olomouci bylo vše bez problému, projdete klasickou kontrolou, vyběhnete dva až tři schůdky a jste v sektoru. Ten se nachází na kraji protilehlé tribuny, ale výhled na hrací plochu je slušný, určitě jeden z těch lepších ve druhé lize. Pohled na plochu trochu kazí síť přes sektor a ostnaté a žiletkové dráty.

  • Občerstvení a WC

Když vlezete do útrob stadionu, hned po pravé straně máte občerstvení se špinavým oknem. Kdo Vás obsluhuje takřka nepoznáte, ale něco málo se tam prodávalo. Klobásy za 40 Kč, žádná hitparáda, ubrousek v kečupu a hořčici, k tomu všemu tvrdý chleba. Pivo nemělo optimální teplotu, ale pít se to dalo. Záchody v Olomouci vcelku fajn, normální pisoáry, čistá umyvadla, ale jaksi tu někdo zapomněl na dveře u záchodů. :-D

  • Security + PČR

Security v Olomouci s námi neměli žádné problémy a my s nimi také ne. Takže zde se nedá nic vytknout. V sektoru jich s námi bylo asi patnáct. PČR bylo u stadionu trochu víc, asi měli echo, že přijedou davy votroků. Vlakovou skupinu doprovodili ke stadionu a po zápase zpět na nádraží. Vše bylo téměř bez problémů až na jednoho majora, kterému se nelíbili dva podnapilý “votroci” a byli sebráni. Druhý poločas už se jeden ze zadržených objevil na stadionu, druhého pustili po zápase.

  • Souhrn

Výjezd tedy vcelku pohodový, za rozumný peníze, čtyři góly venku a vítězství “votroků”. Snad navážeme podobnými výsledky i v dalších zápasech a vrátíme se co nejdříve do první ligy.