28. kolo: FC Slovan Liberec – FC Hradec Králové 2:0 (2:0)

Podle matematických propočtů jsme potřebovali v Liberci vyhrát, abychom si do dalšího kola udrželi naději záchrany. Toto se bohužel nenaplnilo a po brankách Karišika a Šurala jsme Liberci podlehli 2:0. Po ročním působení v Synot lize se tak vracíme zpátky do druhé ligy.

Zápas

Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře, brzy inkasujeme branku, hned na to druhou a prakticky je po zápase. Ve druhé půli si vytváříme několik dobrých příležitostí ke vstřelení kontaktní branky, ale bohužel nám chyběl důraz ve vápně a také trochu toho štěstíčka.

Návštěvnost

Celková návštěva v Liberci byla přes tři a půl tisíce diváků, což bylo docela překvapivé číslo vzhledem k tomu, že naši hokejisté bojovali v tu dobu s USA o bronzové medaile. Na stadion u Nisy si však lidé cestu našli a bylo to hlavně díky zlepšení hry libereckých a také postupu do finále poháru, kde se utkají v derby s Jabloncem.

Fandění, ultras a vše okolo

Do Liberce vyrazil jeden autobus a pár lidí auty či vlakem. Nakonec se nás v sektoru sešlo dvaapadesát. Od začátku zápasu i přes obdržené branky fandíme z plných plic. Druhou půli už je to trochu slabší, někteří jsou vyloženě nas*aní, ale ostatní si zápas užívají až do jeho konce. Choreografii jsme si nepřipravili, za to jsme se prezentovali mašinkou, která jezdila sektorem tam a zpět. :-)

Domácí Chaotix byli vzhledem ke vzdálenosti od nás slyšet celý zápas. Supras Unisono byli slyšet hlavně ke konci zápasu a po jeho skončení. Připravili si i tři prezentace. První byla plachta s Bobem a Bobkem a nápisem “My na Vás bobek neházíme”, druhou prezentací byli vhozené papírky nebo nastříhané lesklé fólie a závěrečná byla pozvánkou na finále poháru v modrém.

Závěr

  • Porážka v Liberci nás posílá zpátky do druhé ligy
  • Zranění Koubase snad nebude vážné a dá se dohromady
  • Slabá podpora na tribunách, co se týče počtu votroků. Respekt těm, co vyjeli!
  • Se Slavií se důstojně rozlučme s ligou, nejlépe vítězstvím