21. kolo: FC Vysočina Jihlava – FC Hradec Králové 2:0 (1:0)

Ve 21. kole nám los přisoudil tým ze středu tabulky. Vysočina Jihlava se pohybuje ve středu tabulky, oproti tomu “votroci” bojují o holý život v nejvyšší soutěži, a tak by se jim tři body nesmírně hodily. Na podzim jsme doma ostudným výkonem podlehli Jihlavě 0:3 a tuto porážku jsme chtěli tentokrát odčinit. Jak zápas nakonec dopadl si můžete přečíst o kousek níže.

Zápas

Do zápasu vstoupili oba celky aktivně a tempo bylo docela svižné. Jihlava první půli zahrávala několik rohových kopů, ale hradečtí jim žádnou větší šanci nedarovali. Na druhé straně hrozil Vaněček a také Trubač, ale Hanuš byl pozorný. Bohužel jsme v zápase doplatili na to, že jsme z dobré pozice u velkého vápna volili místo zakončení nahrávku do kraje, což se stalo za zápas nesčetněkrát. Ve 30. minutě se domácí ujali vedení, když se po Štípkově ruce a nařízené penaltě trefil Vaculík – 1:0. Vysočina mohla svůj náskok do poločasu skóre zdvojnásobit, ale Koubek lapil dělovku Mešanoviče.

Ve druhé půli mohli hosté bleskurychle vyrovnat, ale Vaněčkova mířidla opět selhala, a tak si vzali slovo domácí, kteří trestali a v 55. minutě se po akci Marka radoval Šulek – 2:0. Bohužel se nám v zápase nevyplatilo, že jsme hráli až moc na krásu a chybělo tam to srdíčko z předešlých utkání. Samá patička, místo střely další přihrávka, nebylo to ono, ale snad jsme si to vybrali až do dna. V 70. minutě opět v šanci Vaněček, ale jeho hlavičku zachytil na brankové čáře Hanuš. Závěr zápasu si domácí již pohlídali a “votroky” nepustili do žádné další šance a zaslouženě zvítězili a můžeme jim pogratulovat.

Návštěvnost

Na stadion si našlo cestu 3093 diváků, což není nikterak vysoké číslo. Většina lidí seděla na krásné kryté tribuně za brankou odkud je parádní výhled. Zbytek sídlil na hlavní tribuně podél hřiště, kde se našli i aktivní fanoušci. V Jihlavě bude sportem číslo jedna nejspíš hokej, v sobotu odpoledne jsem čekal mnohem více diváků, ale asi není Hradec tak atraktivním soupeřem.

Fandění, ultras a vše okolo

Je před námi kapitola, ve které k sobě opět musíme být dost kritičtí. V sektoru se dle informací z pokladny schází 103 votroků. Co se týče supportu, tak to byla jedna velká nuda. Nevím jestli to bylo umístěním sektoru nebo se výjezdníkům prostě fandit nechtělo. První poločas byli silnější pokřiky, k chorálům se nemá cenu vyjadřovat. Ve druhé půli jsme se snažili rozjet dva nové chorály. První se téměř nechytil, ale poděkování patří těm patnácti lidem, co si od 70. minuty do konce zápasu užívali ten druhý – DÍKY! Od starších výjezdníků nikdo nečeká zázraky, ale vy ostatní mladý, co na to se*ete, tak se zamyslete, proč na ty výjezdy jezdíte! Jestli kvůli fotbalu, chlastu a nebo se bavit a fandit! :-)

Ve 26. minutě je k vidění naše prezentace na podporu Emira, kdy roztahujeme nápis “EMIRE, DRŽ SE” a černé a bílé kartony s číslem “26”. Během zápasu je odpálena jedna žlutá hirošima, červená mořská světlice a pár dýmovnic.

Za zmínění také stojí, že se hradečtí ultras zmocnili jedné z vlajek domácích ježků. Děkujeme do Jihlavy!

Domácí kotel je ověšen tradičními vlajkami. K vidění jsou modrožluté mávačky a ve druhém poločase také prezentace. Vyobrazené srdce na plachtě podsvítilo nemalé množství pyrotechniky.

Fotogalerie (Adam Grossman, DS, M. Votrok, Kuksič)

Závěr

  • Spokojenost s počtem votroků v sektoru hostí
  • Obrovská nespokojenost s fanděním, s tím se musí do budoucna něco udělat
  • Hráčům přejeme, aby se o repre pauze pořádně připravili na dva těžké duely – jdeme do toho s Vámi! Tenhle boj ještě není zdaleka u konce! :-)
  • Emire, drž se!