20. kolo: FC Hradec Králové – Bohemians 1905 1:0 (0:0)

Ve 20. kole jsme se utkali s pražskou Bohemkou. Zápas pro nás měl určitě nesmírný náboj, jelikož jsme se mohli po případné výhře dostat na nesestupová místa. Po výhře na Slovácku (0:1) jsme určitě chtěli natáhnout šňůru vítězství a to se nám nakonec podařilo díky jediné brance, kterou zaznamenal David Vaněček a “votroci” se tak vyhoupli na 14. místo.

Zápas

Ze začátku utkání se týmy spíše oťukávali, nikdo nechtěl udělat chybu, každý si byl vědom, že tři body budou po zápase velmi důležité. První velkou šanci měl Pauschek, ale jeho střela se mezi tři tyče nevešla. Ve 28. minutě zahrávali klokani roh na krátko a Jarolím si na Rolkovi vymodlil pokutový kop. K němu se postavil kapitán Jindřišek, který ovšem k radosti hradeckého publika přestřelil. Chvilku na to začali konečně kousat také hradečtí, kteří nejprve vystřídali nevýrazného Malinského a k Dvořákovi poslali do útoku Vaněčka a právě Pavel Dvořák měl velkou šanci uklidit míč do branky, ale bohužel byl krátký. První poločas tedy skončil smírně 0:0.

Druhý poločas začal vesměs stejně jako ten první, opatrnost byla u obou celků hrozně vidět. V 53. minutě se do větší šance dostal Vaněček, ale z velkého vápna přestřelil Zlámalovu branku. O chvilku později centroval do vápna Holeš, Dvořák přiťukl Vaněčkovi, který zamířil bohužel jenom do tyče. Této šance náš útočník však dlouho nelitoval, neboť o pár minut později přišel centr Štípka a ten už David Vaněček hlavou uklidil do branky – 1:0. Ta samá dvojice mohla vedení Hradce zdvojnásobit, ale tentokrát neuspěla. Na druhé straně se pokoušel o vyrovnání Bratanovič, ale houf těl před sebou nedokázal propálit. Blížil se konec a “votroci” šikovně drželi míč daleko od Koubkovy svatyně, a tak už klokani prakticky neměli šanci vyrovnat. V nastaveném čase Tomáš Koubek sebral poslední centr a bylo rozhodnuto. Hradec tak potvrdil překvapivou výhru ze Slovácka a posunul se na nesestupové příčky v tabulce.

Návštěvnost

Na stadion si našlo cestu pouhých 3 200 diváků, ale na první pohled bylo jasně vidět, že čtyři tisíce na stadionu pod lízátky byli. Bohužel pořád to není, to co si představujeme. Na jaře zatím hrajeme slušný fotbal, forma stoupá, ale lidi přesto nechodí. Vysvětlit si to dovedu pouze tím, že byli lidé rozmlsaní hokejem, a tak na fotbal ani nevyrazili nebo se jim nezdálo počasí. Ostuda!

Fandění, ultras a vše okolo

Hradeckých se v kotli schází lehce přes dvě stovky, ovšem fandění bylo tragické. Po vstřelené brance se to zlepšilo, ale troufnu si říct, že nejhorší fandění za poslední tři roky. Kde jsou ty časy, kdy do kotle chodilo šedesát lidí a fandili všichni.

S úvodním hvizdem letí na hřiště několik černých a bílých konfet. V 15. minutě se prezentujeme plachtou se lvem, znakem Spartaku a nynějšího FCHK a slovy “Bijeme se jako lvi”. V průběhu druhého poločasu roztahujeme nápis “PANE ŠPRYŇARE, FOTBAL NEPŮJDE NIKDY NA DRUHOU KOLEJ”. Pisálek Radek Špryňar použil nevhodná slova do jednoho ze svých článků, a tak kotel skvěle zareagoval a velice rád mu odpověděl. Po zápase je odpáleno šest žlutých ohňů a poté si vychutnáváme dlouhou děkovačku s hráči, kde přejeme k narozeninám oslavenci Martinu Kuciakovi a společně s hráči vyvoláváme jméno Emir Halilovič, který zápas sledoval pouze z nemocnice.

Klokani překvapili svým počtem, co se týče supportu, tak domácí přeřvávali a byli pěkně slyšet. Sektor měli ověšen několika zástavami. Po zápase stejně jako domácí kotel měli i oni připravenou pyrotechniku. Po jejím odpálení začala nesmyslně nabíhat do sektoru hradecká security a začala fanoušky řezat hlava nehlava. Po potyčkách do sektoru ještě nabíhá policie a také záchranka, která ošetřuje jednoho potlučeného klokana. Hradecký kotel alespoň na dálku reagoval pokřikem “Nechte fanoušky, vy kurvy nechte fanoušky”. Fanklub Votroci 2000 bude celý incident řešit na schůzi s vedením klubu.

Fotogalerie (Adam Grossman, podlízátky)

Závěr

  • Hradec Králové je na krásném 14. místě
  • Emire Halilovič má plicní hypertenzi. Emire, drž se! :-)
  • Martin Kuciak oslavil v zápase narozeniny, ještě jednou všechno nejlepší a hlavně zdraví!
  • Do choreofondu se vybralo celkem 1884,- v čemž je započítán i prodej náramků a vlepek