Výjezdové vysvědčení – 1. FC Slovácko

Ani tentokrát Vás neošidíme o výjezdové vysvědčení, které máme nyní pořízeno z Uherského Hradiště. Dozvíte se např. cenu vstupného, kolik toto utkání navštívilo diváků, jak se chovali policisté a pořadatelé k fanouškům a také, jaké mají na Slovácku občerstvení.

  • Cena vstupného a počet diváků

Nejen, že se jedná o jeden z nejdelších výjezdů, ale zároveň se můžete těšit i na jednu z nejdražších vstupenek na prvoligových stadionech. Kč 150,- je vcelku dost a na „áčkovou“ podélnou tribunu si domácí účtují dokonce 250,-.  Jak už bylo zmíněno v reportu, ohlášená návštěva byla skoro přesně polovina kapacity (přišlo 3 954 diváků) a ještě těsně před zápasem to vypadalo na hodně tristní počet. Support domácích na tu dálku moc slyšet není, ale dá se předpokládat, že pokud dorazí plný dům a zapojí se i ostatní tribuny, může to být hodně slušný hukot.

  •  Přístup do sektoru + výhled

Stadion v Uherském Hradišti je poměrně nenápadně schovaný mezi kombinací městské zástavby a parku. Jako dominanty dohlížejí na hrací plochu poměrně futuristické sloupy osvětlení, které tak trochu připomínají naše malšovická lízátka, ale jako kdyby je někdo okousal. Po zatočení obvyklým turniketem čeká vcelku důkladná šacovací prohlídka, vyběhnete schodiště na tribunu a otevře se vám jeden z těch lepších výhledů na hřiště v sektoru hostujících fans. Proti minulé návštěvě byl dokonce sektor zvětšený a ubyl jeden zbytečný meziplot, takže jsme se mohli posunout blíž ke středu tribuny. Ochozy jsou z těch strmějších, tudíž celkový výhled na hřiště je celkem v cajku, przní ho jen klasická síť a částečně horní trubky dělícího plotu od zbytku tribuny. Pozitivní pro fandění a akustiku je i střecha, která zakrývá celý sektor.

  •  Občerstvení + WC

Občerstvení tvořilo poměrně skromné menu, ale aspoň se nejednalo o vyložené gastroporno jako např. v Příbrami. Obsluha celkem kmitala (ono upřímně ten náš počet zase nebyl takový problém zvládnout), pivo v pohodě, klobása opět nějaký unifikovaných EU rozměrů a při konzumaci působila trochu gumovým dojmem. Ovšem co tentokrát stojí za zmínku byly fungl nové, rekonstruované záchody, kde to šajnilo ostošest a zdi nebyly poskvrněny žádnou pochybnou nálepkou konkurenčních ultras. Takže kandidát na výhru za nejelegantnější sociální zázemí je asi jasný.

  • Sekurity + PČR

PČR se na náš bus nalepila až v jedné vesnici těsně před Hradištěm, což klasicky doprovodila houkáním a blikáním všech dostupných motorizovaných jednotek a lehce tím zmátla několik místních autoposádek, kteří absolutně nechápali jestli mají zastavit, uhnout nebo vyběhnout z aut s rukama nad hlavou….. po dojezdu do Hradiště a vyhledání příhodné restaurace (naše oblíbená Na blbém místě byla bohužel zavřená) došlo k několika zmatečným konfrontacím ohledně dalšího pobytu našeho busu (včetně vlajek) a následných pokynů PČR, ale nakonec se vše celkem bez problémů vysvětlilo. Kromě zmíněné šacovačky, na kterou bohužel několik našich doplatilo, se žádný konflikt nekonal, po zápase PČR zablokovala všechny přístupy k našemu sektoru, bez nějakých komplikací jsme nasedli, cestou vyzvedli trosečníky a vyrazili směr HK, nenápadná auta nás doprovázela ještě na hranici jejich rajónu a potom už byl naprostý klid.

  •  Souhrn

Při odjezdu jsme už skoro jako tradičně zajeli busem až na Malšák vyzvednout vlajky a buben, vzhledem k velké časové rezervě jsem si mohli dovolit i časté zastávky jako např. vracení se zpět do jednoho lokálního armyshopu, kde stejně nakonec neměli to co tam mít měli, zastávka na motorestu Loučka a jiné další aktrakce. Cesta zpátky proběhla rychleji než bylo očekáváno, takže po jedenácté hodině už jsme projižděli HK. Zkrátka povedený výjezd se vším všudy, bez defektů a kolapsu autobusu a hlavně s bodovým importem.  A na úplný konec patří ještě extra poděkování Dejvovi, který pro jarozvěřskou posádku udělal tenhle výjezd ještě luxusnější i když nakonec z fotbalu viděl velký kulový.