Výjezdové vysvědčení – FK Mladá Boleslav

Mysleli jste, že přijdete na jaře o výjezdová vysvědčení? Nebojte se, samozřejmě na Vás myslíme a Icewind pro Vás sepsal další hodnocení, tentokrát z Mladé Boleslavi. Kolik stály lístky, jaký je výhled ze sektoru a jak se k nám po celý zápas chovali pořadatelé, to vše se dočtete v našem souhrnu.

  • Cena vstupného a počet diváků

Vstupenka za kilo, cena je v tomhle ohledu v Bolce už nějaký rok stálá, za stovku jsme šli ještě i při našich posledních ligových návštěvách.Vzhledem k tomu, že se můžete skoro spolehnout, že v ceně bude kromě standardních služeb i bonus v podobě kropení ze strany nadržených hasičů, je cena v podstatě za hubičku. Na první zápas po zimní pauze přišlo 2 997 diváků (60% z kapacity 5 000), fotbal v Bolce zkrátka moc netáhne i když tým hraje celkem stabilně o poháry, proto není divu, že celková nízká kapacita jinak útulného stadiónku místním bohatě dostačuje….při pohledu za jednu z branek člověka napadá, jak by stadiónu slušela zbývající tribuna, ale na druhou stranu si hned řekne – k čemu by jim vlastně byla? :-)

  •  Přístup do sektoru + výhled

Po příjezdu do města nikdo nezůstane na pochybách, že Boleslav je město nejen automobilů, ale i paneláků. Z jednoho takového za brankou mají místní obyvatelé i celkem slušný výhled na hřiště a vzhledem k úspěšnosti některých střeleckých pokusů bych to tipoval i na slušnou sbírku zakopnutých balónů. Trochu překvapením bylo, že sektor pro hostující fans otvírá až 45 minut před zápasem a to ještě vypadalo, že se bude muset čekat na dopravení rozbrusky, protože po zimě se zámek na řetězu u sektoru nějak zaseknul :-) Ovšem nakonec se vše podařilo, po zatočení ježkem v kleci obvyklá šacovačka, výstup po několika schodech na tribunu a celý stadion máte doslova jak na dlani. Sektor je vyhlášený mj. i tím, že máte krásný výhled přímo do zapadajícího slunce nízko nad tribunami, což tentokrát vzhledem k ještě skoro zimnímu počasí vcelku nevadilo. Na branku před sektorem je vidět parádně, na druhou stranu přes celou šíři hřiště i vzhledem k nízkým tribunám už je to trochu horší.

  •  Občerstvení + WC

Stánek s občerstvením nabízel klobásu menších rozměrů, piv(t)o, nějaké to nealko a možná ještě něco co už fanouška na výjezdu moc nezajímá….prostě klasika. Pouze mě nepřestává překvapovat to, že projektant stadiónu nějak opět nepočítal s tím, že by mohl někdo během zápasu potřebovat na záchod, takže nic takového tam opravdu nehledejte….nahrazují to dvě budky toitoiky a po setmění je skoro lepší to prostě pustit vedle v rohu u zdi…. inu zázemí evropského formátu :-)

  • Security + PČR

Houkavý auto se na busy nalepilo až kousek před Boleslaví, jinak cesta proběhla bez doprovodu, security se během zápasu nějak výrazně neangažovala, což si ale podle dostupných informací pár jedinců vynahradilo po zápase kdy ve stylu “práskat se to nemá, ale hlásit se to musí” nabonzovali PČR to, co se jim údajně během zápasu nelíbilo a kdo dělal nějaké údajné nepořádky jako, že šáhnul na plot a podobně…. Samostatnou kapitolou je už vyhlášené komando boleslavských hasičů, kteří při sebemenším náznaku jakéhosi dýmu drapnou hadici a kropí to tak vehementně jako kdyby v Boleslavi už několik let nehořelo. Při teplotě kolem nuly samozřejmě ideální doba na pár skotských střiků, ale to by evidentně potřebalo těch pár týpků obsluhujících hadici….pokud ovšem nejsou placeni za množství vycákané vody, protože by to tomu všechno nasvědčovalo.

  • Souhrn

Cestou zpátky překvapila posádku jednoho z busů taková už skoro tradiční epizodka – přestože jsme tentokrát nejeli oblíbeným holobusem, který se už nejspíš odebral někam do věčných parkovišť, těsně před Jičínem se najednou v buse od zadní strany objevil kouř doprovázen smradem asi jako když se odkope selka a následně po několika dalších metrech bus prostě scípnul….po zběžné obhlídce doutnajícího vozu a zjištění, že to prostě dál nejede, se všichni museli nahrnout do zbývající busu, dojelo se do Jičína, ti co chtěli nebo mohli zůstat se odebrali do nejbližší putyky kde čekali na náhradní dopravu a zbytek se vydal zpět do HK. Celkově povedený výjezd, nejen vzhledem k výsledku, ale i velkému počtu fans, kteří se do Bolky dopravili i jinými způsoby než busem. Rozhodně to stálo za to, kdo nebyl může litovat.