Cesta Votroků letošním pohárem České pošty

Svou účast v Poháru České pošty 2014-2015 začali Votroci po volném losu v prvním kole až kolem druhým, a to 13.srpna celkem mimořádným zápasem – městským derby s kuklenskou Olympií. Šlo o opravdu vzácnou příležitost vidět „hradecko-hradecký“ fotbalový souboj, protože v našem městě zeje po sportovní stránce za Votroky velká mezera. Nejbližší soutěží, hranou v Hradci Králové, je až Krajský přebor, což je mimochodem škoda. Ale shodou okolností by zelenobílí z Kuklen rádi postoupili do divize a právě tento ambiziózní celek s několika našimi odchovanci ve svých řadách byl prvním pohárovým soupeřem Votroků.

Byť bývají pohárová utkání ošidná a každý rok dochází k překvapením, v derby k němu nedošlo. Rozdíl pěti soutěží a střet ryze amatérského fotbalu s fotbalem profesionálním skončil podle očekávání , naším vítězstvím o šest branek. Martin Kuciak si absolvoval  v tomto utkání soutěžní premiéru v brance Votroků a udržel čisté konto. Dvě naše branky vsítil Mára Kulič (který mimochodem před svou profesionální kariérou právě v Kuklenách hrál), po jedné přidali Honza Shejbal, Aleš Čermák a Jurka Križko, jedna branka pak byla vlastní. Zápas přes ne zcela ideální počasí přilákal 600 diváků.

Sestava Votroků na Olympii: Kuciak – Malinský, Križko, Janoušek, Čermák Pavel – Čermák Aleš, Hable – Štípek (57. Holeš), Kulič, Shejbal – Prokeš

Třetí kolo poháru nás poslalo do Prahy, na hřiště divizní Admiry. Přiznám se, že jako očitý svědek zápasu na něj nevzpomínám rád. Právě zde začaly naše současné problémy, do tohoto zápasu se pro nás podzim vyvýjel herně i výsledkově dobře. Na Admiře nás snad začarovali a od tohoto zápasu je všechno jinak. ..

S Admirou jsme sehráli vyrovnaný zápas a postoupili jsme až na penalty, když v řádné hrací době skončil zápas 1:1, Do vedení nás poslal Mára Plašil již v první půlce zápasu, po přestávce za domácí vyrovnal po životní trefě „do vinglu“ parádní střelou domácí Čmejla. Hráli jsme sice v improvizované sestavě, když příležitost dostali do té doby méně vytížení hráči našeho týmu, přesto byl postup až na penalty zklamáním pro fanoušky Hradce i náš realizační tým.

Sestava Votroků na Admiře: Kuciak – Malinský, Plašil, Križko, P. Čermák, Hable, Trubač (57.Zorvan), Shejbal – Černý (68.Halilovič), Šultes (73. Dvořák) – Prokeš.

Jsme tedy ve čtvrtém kole, hraném již na dva zápasy doma/venku. A čeká  nás zde soupeř z nejtěžších – plzeňská Viktorka. Moc bych si přál, aby problémy Votroků, které v poháru vlastně začaly, dnes – opět v poháru, zase skončily. Ať naši borci opět předvedou dobrý fotbal a potěší smutná srdce svých fanoušků!

NIC NEŽ HRADEC.