11. kolo: FC Hradec Králové – SK Dynamo České Budějovice 2:3 (0:2)

V 11. kole hradečtí již v záchranářském boji nastoupili na svém hřišti, kde přivítali České Budějovice. Všichni fanoušci čekali, že bude náš tým plný odhodlání, že zvítězíme. Reprezentační přestávka nám měla pomoci se vzchopit, ale jak se nakonec ukázalo, tak se nic nezměnilo krom toho, že jsme dali dvě branky.

Zápas

První poločas byli jasně lepší fotbalisté Budějovic. Dostali se asi do třech vážnějších šancí, ze kterých nakonec vytěžili dvě branky. Na hradecké hráče opět padla psychická deka, nepřesné přihrávky, špatné centry, ale byly tam i světlá místa, kdy se nám podařilo vystřelit na branku.

Druhý poločas se odehrál ve stejné režii jako první. Velká změna ovšem nastala, když trenéři sundali ze středu obrany Chlebouna a do hry naskočil navrátilec Vaněček. Na našich hráčích bylo hned vidět, že jsou plni elánu a dokonce jsme se dostali na dostřel jediného gólu, když se trefil Aleš Čermák. Netrvalo ovšem ani dvě minuty a Dynamo opět vedlo o dvě branky. Přestřelka pokračovala dále, to se trefil Pavel Dvořák a votroci se tlačili za vyrovnáním. Bohužel další z šancí Dvořky skončila jen těsně mimo, a tak Budějovice uhájili těsnou výhru. V závěru ještě dostal Juraj Križko po faulu druhou žlutou, takže se musel poroučet předčasně do sprch a v zápase s Duklou bude chybět.

Návštěvnost

Už je tomu tak a v Hradci se také začali přidávat diváci. Přitom na stadionu mohlo být kolem dvanácti stovek diváků. Když hlavní hlasatel ohlásil návštěvu 2555 návštěvníků, tak jsem pouze zaslechl “To se Vám ty turnikety protáčely ne?” :-)

Fandění, ultras a vše okolo

Kotel se v tomto zápase rozhodl nepodporovat svůj tým, dokud ho povede trenér Prokopec, který urazil fanoušky přímo na kamery ČT. Fanoušci neslyšeli jedinou omluvu, akorát si vyslechli, co dělají špatně. Naše podpora není naše povinnost, děláme to dobrovolně! V kotli se i tak schází asi padesátka fanoušků, většina sedí, pár jich stojí, ale podporuje se maximálně potleskem. Po ultras stránce jsme si připravili nápis. CHCEME RADIKÁLNÍ ZMĚNY: 1. Nasazení, góly, výsledky; 2. Hrací den – neděle 17:00; 3. Nový stadion. Chceme toho moc?

Ke konci zápasu se improvizuje a pár ultrasáků míří k jednomu z oblouků za bránou odpálit asi deset červených světlic, na pohled to vypadalo velmi pěkně. Asi po půl minutě vše kazí přibíhající sekurity a ukončuje menší pyroshow zásahem. Jsme na Malšáku stále doma?

Fotogalerie

Závěr

  • Viděli jsme dvě branky našeho týmu, což je pozitivní
  • David Vaněček a Mára Kulič se objevili na trávníku, také parádní zpráva
  • Prodávala se nová edice vlepek, neleňte! S Duklou opět prodáváme, první občerstvovací stůl vedle choreoboudy