1. kolo: FC Hradec Králové – FK Teplice 0:0

Hned v prvním kole nám los přidělil zajímavého soupeře. Ve vzájemných zápasech s Teplicemi se nám totiž na soupeře celkem daří. V utkání se v základu za “votroky” představilo hned pět posil a musíme uznat, že působili dobrým dojmem a za Hradec skutečně zabojovali a kdyby jsme měli trochu více štěstí, mohli jsme získat všechny tři body.

Zápas

Před utkáním probíhá minuta ticha za hradeckou fotbalovou legendu pana Zdeňka Pičmana. Ten nás bohužel opustil ve svých jednaosmdesáti letech. Odpočívejte v pokoji.

Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně, dost často jsme využívali naše křídla Haliloviče se Štípkem, kteří jsou oba techničtí a velmi rychlí. Tato hra se musela diváků líbit. V útoku byl osamocený Hynek Prokeš, kterého ovšem podporoval navrátilec do hradeckého dresu Pavel Černý. A právě tito dva borci měli obrovské šance našeho týmu. Nejprve našel Halilovič Černého, ale ten v záklonu levou nohou vysoko přestřelil. Poté to byl opět Emir Halilovič, který přesprintoval půlku hřiště a “nalil” před bránu Prokešovi, který těsně minul. Tepličtí moc první poločas nezlobili, branku sice vstřelili, ale rozhodčí za pomocí žluté karty Ljevakovičovi vysvětlil, že dnes se hraje fotbal a ne házená.

Druhý poločas se fanouškům musel líbit, hra se přelévala nahoru dolů, jeden útok za druhým, ale chyběla tomu branka, která bohužel nepadla. Za zmínku ve druhém poločase stojí tři závary teplických před naší brankou, ovšem ani jednou míč nedopravili do branky. Za Hradec mohl rozhodnout Dvořák, ale jeho hlavička letěla přesně do míst, kde stál připravený Grigar, a tak si nakonec oba týmy rozdělí po bodu.

Návštěvnost

Na stadion si našlo cestu 4040 diváků, což je pěkné číslo, ale bylo vidět, že na stadionu bylo lidí rozhodně více. Nejspíš je to ovlivněno tím, že děti do 150 cm mají vstup zdarma. Fandové za tento zápas zaslouží palec nahoru, dost často se alespoň za pomocí tleskání připojovali ke kotli, reagovali na odpovídačky a nepískali na hráče, což je také důležité.

Ultras

V zápase si odbyla premiéru nová vlajka Ultras Hradec.

Hned při nástupu “votroci” vytahují plachtu se siluetami fanoušků a nápisem VÍTEJ PRVNÍ LIGO. Choreo bylo slušně provedené jen mu chybělo nějaké to podsvícení. Ve dvacáté minutě rozvíjíme nápis BRADKO, DÍKY + v kotli drží fanoušci kartony s číslem 16 a přezdívkou Bradka. Jirka u nás odehrál několik sezón a u fanoušků byl velice oblíbený, a tak jsme se s ním chtěli důstojně rozloučit.

O poločasové přestávce ještě dochází k oficiálnímu rozloučení ze strany klubu, fanklubu a také ultras, kteří Jirkovi popřáli mnoho úspěchů do dalších let a hlavně pevné zdraví. Bradka se poté objevil i v kotli mezi fanoušky, ale bylo vidět, že je dost naměkko. Ještě jedno – BRADKO, DÍKY!!!

Po Jirkovi nastoupil na scénu další Jirka, ten který je momentálně zraněný. Jedná se o Lindrose, který převzal pohár a cenu za nejlepšího hráče minulé sezóny.

Pokud se vrátíme zpět ke scéně, tak druhý poločas už jsme se zaměřili pouze na support a snažili se hnát kluky za vítězstvím. Májos si s megafonem vedl velmi dobře, akorát musíme být více vytrvalejší a chorály si ještě více a možná co nejdéle užívat.

Teplické hráče přijel podpořit jejich fanklub a také pár členů S15. Občas jsme je zaslechli fandit, ale zřejmě to nebylo nic organizovaného. Celý zápas na ně pražilo slunce, a tak jsme jim jejich situaci moc nezáviděli, ale aspoň, že přijeli. Prezentaci si nepřipravili.

Závěr

  • Získali jsme bod, nyní kdo můžete, tak se fofrem hlaste do Brna
  • Fandění dobré, ale příště ještě více elánu, na poprvé to nebylo špatné
  • Holky vybraly přes dva a půl tisíce, moc děkujeme!
  • Velké dík také Bajkemu za úvodní choreo, které dělal sám v obýváku – neuvěřitelné!
  • S čápem “votroci” neprohrávají

 Fotky ze zápasu (Luboš Lorinc, podlízátky)

ANTI Peltův model (V Hradci fandí rodiny s dětmi přímo v kotli)