PÚ: AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 3:1 (1:0)

První přípravný zápas a hned úřadující mistr z Letné – rozjezd pro Votroky před SYNOT ligou byl opravdu “ostrý”.

Zápas se hrál na kvalitní trávě hřiště č.1 na Strahově. Fanoušci rudých měli o dvojzápas (po nás hráli hned s Budějkama) velký zájem, minimálně 300 lidí přišlo. Asi do 15-18 minuty první půle se hrál vyrovnaný mač, pak chytla Sparta opratě do ruky a hrálo se de facto na jednu bránu, ovšem Koubek podal velmi, velmi spolehlivý výkon. Nestačil jen na Lafatu, který z malého mlíka uklidil míč do kasy. Na trávníku se nejvíce dařilo Krejčímu, přes kterého to domácí hodně dopředu táhli. Do poločasu jsme ale mohli vyrovnat, bohužel jsme nezužitkovali chybu soupeře, brejk 3 na 1 zakončil Štípek pěkným, leč těsně nepřesným dloubáčkem.

Do druhé půle jsme kromě Adriho vystřídali všechny posty, a i ten Adri se posléze prohodil s Jurkou. Sparta hrála pořád v původní sestavě, které se dost podobá jejich ideální, takže naši kluci hráli opravdu proti kvalitnímu soupeři. O to víc je zajímavé, že druhá půlka byla de facto vyrovnaná, krásnou střelou vyrovnal Emir, ovšem Vácha, ač ho nemám rád, tak tedy jeho branka na 2:1 byla pěkná, přesně vytřel levou šibenici. Pak ještě hlavičkoval Lafata a tak byl konec 3:1. O výsledek ale tolik nešlo, trenéři určitě hlavně potřebují najít tu nej sestavu pro ligu. Luboš mi říkal, že tam spoustu informací o hráčích našli, tak mu přejme, aby je co nejlépe vyhodnotili a proti Teplákům ať pošle to nejlepší, co máme.

Potěšili někteří mladí hráči, ale netroufám si vynášet o nikom soudy, na to je jeden zápas málo. Hned odpoledne měli kluci normálně další trénink.

Vedení klubu stále jedná se 3 hráči, takže se nedají vyloučit ještě nějaké příchody – ovšem ani potvrdit…

V sobotu hrají Votroci turnaj v Bakově a v neděli jsou na akci v Ostřešanech, více v sekci “týdenní plán” na www.fchk.cz . Tam je i podrobnější článek z dnešního zápasu na Strahově.

Příští týden je tým na soustředění, pokud to umožní technika, bude ze zápasu s Brnem (úterý od 17,00 hod) přenost fanklubáckého Rádia Gunny a pokusil bych se i o tiskovku “nad otázkami fans” po zápase, počítám tak od 20,30 hod, s trenérem a cca 2 hráči. To ještě upřesním.

NIC NEŽ HRADEC!