29. kolo: FC Hradec Králové – Loko Vltavín 2:0 (1:0)

První důležitý krok je za námi! Votroci porazili Vltavín a připsali si důležité body do tabulky. Druhý krok musíme udělat již ve středu v Pardubicích. Dnes se hradečtí prosadili po brankách Dvořáka a Malinského a zvítězili 2:0.

Zápas

Před zahájením zápasu proběhla minuta ticha  za velkého patriota, bývalého trenéra a hráče hradeckého Spartaku pana Zdenka Krejčího. Odpočívejte v pokoji.

První poločas jsme byli jasně lepší, ale nevyužívali jsme obrovské šance. O jedinou branku v prvním poločase se postaral Pavel Dvořák, který proměnil pokutový kop. Vltavín příliš nekousal a to vyhovovalo hradecké obraně, která mohla zakládat nebezpečné útoky, ovšem hra byla přesto dost nervózní.

O poločasové přestávce předal předseda fanklubu VOTROCI 2000 Jan Kotouček dres s číslem osmdesát a dárkový koš velkému fanklubákovi Pepíkovi Hrochovi z Trutnova. Tento pán jezdí i v těchto letech na mnoho výjezdů, na domácím zápase prakticky nemůže chybět, zaslouží si velké uznání. Pepíku, přejeme hlavně hodně zdravíčka! :-)

Do druhého poločasu jsme vletěli jako do prvního, šance jsme opět měli, ale buď je vychytal brankář hostí nebo se nám vůbec nepodařilo zakončit. Velkou šanci měl Shejbal, ale jeho technickou střelu chytil brankář Pávek.  Do další šance se dostal Jirka Janoušek, pronikl přes obranu, ale bohužel mu utekl míč do zámezí. Pojišťující branku zajistil do prázdné branky po přihrávce Haliloviče dřič Tomáš Malinský – 2:0. Další branka už nepadla, a tak černobílí i za dohledu čápa zasloužené zvítězili.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Návštěva pod lízátky byla opět tragická, cestu na stadion si našlo pouhých patnáct stovek diváků. Že by všichni v sobotu byli na chatě nebo u babičky? Nebo že by nevěděli, že se zápas hraje v sobotu? To se mi nezdá!

I přes ostudnou návštěvu se alespoň kotel zaplnil tradičním počtem a fandilo se v mezích seč hlasivky stačily. Během zápasu bylo k vidění několik černobílých mávaček, které dělali pěkný efekt. Při nastavení byla vytažena nad hlavy kotelníků černá plachta se znakem klubu. Plachta byla podsvícena osmi žlutými ohni. Při děkovačce rozvinuli transparent i hráči, na kterém bylo jasně napsáno “NA DERBY VŠICHNI V ČERNÉM”.

Z hostů nepřijel nikdo, a tak jako již po několikáté v této sezóně zůstal sektor prázdný.

Závěr

  • Během zápasu se prodalo několik kusů samolepek, celkem se vybralo do fondu přes dva tisíce korun
  • Zápas nebyl příliš pohledný, ale na to teď nesmíme koukat, hlavní jsou pro nás tři body
  • Nyní už se soustřeďme na středu!