26. kolo: MFK Frýdek-Místek – FC Hradec Králové 3:1 (3:0)

Bylo pět kol do konce soutěže a votroci zajížděli k dalšímu důležitému zápasu. Naším soupeřem byl tentokrát Frýdek – Místek, který jsme na podzim jasně převálcovali. Náš soupeř se na jaře trápil, ale proti Hradci si zastřílel a zaslouženě vyhrál.

Zápas

Do prvního poločasu nevstupujeme vůbec dobře, nedaří se nám kombinace. Na míči jsou spíše domácí a hradečtí se jen brání. O střele na bránu nemohla být ani řeč, Hradec byl rád, že se dostal k vápnu domácích. To náš sok se uvedl parádně. Ve 23. minutě šel dokonce Frýdek do vedení a zaskočil svého soupeře – 1:0. Ke konci druhého poločasu dostáváme ještě dvě branky po centrech a s naším týmem to nevypadá vůbec dobře.

Druhý poločas už je na placu konečně Mára Kulič a hra dostává trochu řád, poté přichází ještě kanonýr našeho týmu, který byl nepochopitelně na lavičce, nechápu co tím pan trenér Prokopec zamýšlel, ale už se tak stalo. Během druhého poločasu se tedy snažíme smazat tříbodové manko, ale to se nám vůbec nedaří, snižuje sice Dvořák, ale to je z naší strany vše a odjíždíme s potupnou prohrou 3:1.

Cesta, fandění a vše okolo

Do Frýdku vyjíždíme minibusem kolem jedenácté hodiny, cesta probíhá v poklidu, konzumuje se alkohol a dobrůtky z domova. Příjezd byl zhruba o půl 4, a tak jsme měli čas zajít na pivko a dobré jídlo v hospodě na náměstí. Dali jsme pár kousků a minibusem se přesouváme na útulný stadionek. Tam už se zdravíme s vlakovou posádkou a přijelo i pár fanoušků auty.

Na stadionu panuje skvělá fotbalová atmosféra. Dle oficiálního hlášení sleduje utkání přes tři tisíce diváků, ale je jich určitě méně. I přesto se skvěle fandění, jak na straně Hradce, tak na straně Lipiny.

Hradecký kotel fandí v počtu (jen) čtyřiceti fanoušků, kotel mají krásně ověšen vlajkami. První poločas fandíme i přes nepříznivý výsledek. V druhém dějstvím přivazujeme na plot nápis “KÁRUČ EJ ATLEP”. Na nápisu není nic neobvyklého, akorát je psán v lipinštině. Asi po deseti minutách jeho slávy přichází sekurity, že ho musíme sundat, tak se neděje a sekurity ho strhává sama. Poté začíná zábavná přetahovaná o nápis, kterou vyhráváme. Během zápasu nápis zvedáme ještě asi třikrát, jednou se kvůli tomu utkání údajně přerušilo, což je opravdu více než směšné. Po zápase probíhá smutnější děkovačka, ale jedeme dál!

Fanoušci Frýdku mají kotel slušně zaplněný, snaží se fandit celý zápas, ale vzhledem k umístění obou kotlů rozumíme jen odpovídačce s hlavní tribunou, která byla parádní. Po gólech svého týmu slaví několika konfetami, párkrát letí na hřiště nějaká petarda. Jinou prezentaci si nepřipravují.

Závěr

  • Zklamání z fotbalu
  • Nízký počet hradeckých fanoušků
  • Hnusný klobásy
  • Cesta domů byla parádní, kdo nebyl, může litovat
  • Příště asi vezmeme čápa, abychom urvali tři body