Přátelský zápas: SG Dynamo Dresden – FC Hradec Králové 4:1 (3:0)

Konečně to nastalo, po dlouhé době výjezd a hned do Německa. Hradečtí fanoušci vyrazili na duel do Glucksas areny, kde se střetli “votroci” s domácími Drážďany. Na zápas nakonec dorazil jeden autobus a pár příznivců autem.

Zápas

Ze strany domácích se dala očekávat nejlepší možná sestava, neboť pro Dynamo byl zápas generálka na ligu. Trenéři Prokopec a Pilný nasadili kombinovanou jedenáctku. Hráči, kteří do utkání nezasáhli se střetnou v pondělí se Střížkovem.

Drážďany na Hradec vlétli hned od začátku a brzy se dostali do vedení, když prošli po Holešově straně jako nůž máslem a podařilo se jim skórovat – 1:0. Druhá branka přišla záhy, téměř jako přes kopírák, tentokrát však domácí zakončovali hlavou a Koubek byl bez šance – 2:0. Do šatny padla ještě jedna branka a opět do hradecké sítě. První poločas si za rámeček fotbalisté Hradce určitě nedají.

Do druhé půle nastoupila stejná sestava a začaly se rýsovat náznaky šancí, ovšem z branky se radovali opět domácí fandové – 4:0. Hradec se čtvrt hodiny před koncem dočkal také čestného úspěchu, když se trefil Mára Kulič – 4:1. Tímto výsledkem nakonec utkání skončilo, ale nesmíme dělat zbytečné závěry, přeci jen jde o přípravu a každý zápas takový zápas je pro nás ponaučení. Z hradeckých řad hráli pěkně mladíci Sixta a Zorvan,chlapci  jen tak dál.

Fandění a vše okolo

Do Drážďan se vydáváme luxusním holobusem až kolem sedmé hodiny (vyzvednutí vlajek, opozdilci). Cesta utíká poměrně rychle, někdo dospává propitý páteční večer, jiní popíjí vše, co je v autobuse, další se ládují jídlem. V buse fandí jako již tradičně spíše zadní část. Po hraničním přejezdu se objevuje “německé slunce” a je poměrně pěkný počasí. Přijíždíme do Drážďan a valíme po svých do centra. Děláme různé fotky, dáváme pivka v hospodě a hurá na fotbal.

Během cesty vidíme několik graffitů místních ultras SGD, ovšem fanoušky hledáme jen zřídka. Před arénou už některé nacházíme, ale moc jich není. Konečně se dostáváme k pokladnám, kupujeme lístky, prohlídka od stewardů v mezích norem (žádná buzerace jako u nás). Vyvěšujeme vlajky, polepujeme sektor vlepkami, děláme další fotky a začínáme fandit. Megafon si vzal pod palec Castorr, bubeníkem byl určen Kuksič, nechyběl ani Verny s trumpetou a vše doplnil support zbytku fanoušků. Snažíme se fandit, seč nám síly stačí, ovšem za stavu 3:0 to není žádná sranda. Ovšem fotbal je jen záminka a my si to přijeli užít, takže fandíme celý zápas až do konce a střídáme různé chorály a pokřiky. Po skončení zápasu se celý tým přesouvá k sektoru hostí a vzájemně si zatleskáme (tak to má být). Odebíráme se k autobusu, někdo ještě dělá fotky s místní policií a valíme domů.

Cesta domů letí jako vítr, dopíjíme a dojídáme, co nám zbylo a každý se baví po svém. Do Hradce přijíždíme kolem sedmé hodiny.

Byl to nezapomenutelný zážitek a děkuji všem, kteří vyrazili na toto přátelské utkání.

Fotky od Castorra: http://castorr.rajce.idnes.cz/FC_Dynamo_Dresden_-_FC_Hradec_Kralove

Kopane.de: http://www.kopane.de/01-02-2014-sg-dynamo-dresden-e-v-fc-hradec-kralove/

Podlízátky: http://www.podlizatky.cz/Aktualni.html

SGD: http://www.erlebnis-stadion.de/?match=1348