Hradečtí fanoušci nadělovali v nemocnici

Dne 27.12. 2013 se v 15 hodin sešlo před fakultní nemocnicí v Hradci Králové něco kolem třiceti fandů hradeckého sportu. Ti během týdne shromáždili plyšáky a jiné drobné dárky, které poté předali nemocným dětem na onkologii, kteří nemají to štěstí jako my, slavit Vánoce doma.

Video ZDE: https://www.youtube.com/watch?v=ggBNQmd3sHQ

“Nápad vznikl narychlo, měl jsem ho v hlavě už  dříve, a tak jsem rád, že se nakonec vše uskutečnilo” řekl zástupce kotle Roman Hruška, který se podílel také na akci Pyroshow na Malšáku.

Sraz byl naplánován před třetí hodinou. Sešel se nás slušný počet, který se skládal s fanklubáků, ultras i hooligans. Poté jsme se vydali do nemocnice, do které šlo pouze pár lidí s dárky, zbytek musel počkat venku. Reakce pracovníků nemocnice byla kladná a měli radost. “Některé děti, co mohly, tak přišly pro dárečky na chodbu za doprovodu rodičů či personálu oddělení” dodal Hruška.

Celá akce se domlouvala s primářem oddělení po telefonu, na kterého jsem sehnal kontakt díky mému známému.

Akce se nakonec vydařila, děti měly radost s plyšáků a z naší návštěvy. Splnili jsme účel akce a já mám radost, že jsou mezi námi dobří lidé.

Závěrem bych chtěl všem fanouškům, kteří se zúčastnili a přispěli dárky, těm chci moc poděkovat. “Dětem přeji brzké uzdravení a doufám, že tato akce se stane tradicí” uvedl na konec Hruška.