5. kolo: FC Hradec Králové – České Budějovice 3:2 (3:0)

Dlouhých, předlouhých 9 měsíců trvalo, než Malšovický hrůzastadión mohl opět zažít děkovačku kotle s Votroky. Fanoušci se konečně dočkali domácí výhry v souboji exligových celků.

Po parádní první půli, kdy se zaskvěl hattrickem David Vaněček, doufal jsem nejen já, že si po dlouhé době užijeme nejen vítězství, ale POHODOVÉ vítězství, s euforií. To se bohužel tak zcela nenaplnilo, protože jsme si opět dokázali zbytečně zkomplikovat cestu za třemi body a nervovali jsme se až do poslední vteřinky, ale hlavně že se vyhrálo!

První půle, to bylo střelecké galapředstavení Vaněčka, který dokázal zavěsit 3x během půlhodinky a stadion skandoval jeho jméno. Bylo vidět, jak moc týmu pomohlo vítězství v Třinci.

Nastoupila totožná sestava a hra měla opět řád a smysl, určitě je zde vidět ohromný posun proti výkonům s Kurvinou a Táborskem. Rychlé vedení nám dnes dodalo zdravé sebevědomí a k vidění bylo několik pěkných akcí. A hlavně – tři z nich jsme dokázali proměnit v gól.

Druhá půle byla také solidní, kluci si opět vypracovali šance, bohužel vytoužený čtvrtý gól nepřišel. A pak bum bác, dva góly v naší síti, vlastenec a pencle, a zase to byly nervy na dranc až do konce. Pánbůh dal a kluci výhru udrželi.

Sláva a hurá na Vansdorf. Nečeká nás tam nic lehkého, ale mančaft je nyní přece jen v mnohem lepším stavu, a to jak psychicky, tak i hráčsky. Snad bychom měli vidět na trávníku již i Dvořku, takže se neustále zvyšuje konkurence a trenéři mají možnost reagovat na vývoj zápasu.

Kotel se vrátil na své místo. Fandění bylo podle mého skromného názoru velmi dobré, za což si asi největší pochvalu zaslouží Májos, který neúnavně hnal kotel “do práce”.

I když návštěva nebyla nijak početná a kotel nečítal stejné množství hlav jak bývá obvyklé, pomohl myslím hráčům nadprůměrným fanděním.

Po třetím gólu i páprda jako já šel na Májosův pokyn do půl těla, což bylo mimochodem poprvé v mém životě – ovšem hattrick za 30 minut jsem myslím také zažil pod Lízátky poprvé… :grin: . Díky taky klukům za perfektní choreo, které připravili.

Na tiskovce trenér Prokopec poděkoval fanouškům za podporu, vůbec si myslím že Luboš si fandění, aktivní podpory svého týmu, opravdu váží. Záznam z celé tiskovky je ZDE , takže se každý může přesvědčit sám.

Doufám, že vítěznou sérii prodloužíme i na severu Čech, kam valí holobus, do kterého se rychle hlaste!

NIC NEŽ HRADEC!!!

Foto: Luboš Lorinc