4. kolo: FK Fotbal Třinec – FC Hradec Králové 1:2 (0:0)

Ve 4. kole jsme zajížděli na půdu Třince, zápas se hrál již v 10:15. Votroci už chtěli konečně uspět a po posledním zpackaném zápase si udobřit své fanoušky. Těch i přes nezdary dorazil do Třince slušný počet.

Zápas

První poločas byl opět herně špatný, hrálo se převážně na půlce. Brzy se zranil Hochmeister, kterého nahradil Kučera. Později se ukázalo, že všechno zlé je k něčemu dobré, protože Kučera patřil na hřišti k oporám týmu. Když to tedy shrneme, tak v první pětačtyřicetiminutovce nebyla žádná vážnější šance.

Druhý poločas už byl o poznání veselejší. Brzy jdeme do vedení, když se po přihrávce Vaněčka trefuje Mára Kulič- 0:1! Poté se nesmyslně zatahujeme a jen odkopáváme míče do bezpečí. Hradec musel přečkat také několik rohů, které musel řešit brankář Lindr a hradecká obrana s vůdcem Rolkem.

Po několika nebezpečných závarech se na druhé straně objevila akce, která nakonec skončila brankou, za votroky se trefila nové akvizice David Vaněček – 0:2! Zbytek zápasu už se spíše dohrával a už to nevypadalo, že by domácí mohli skórovat. Ovšem v nastavení snížil nikým nekrytý Ceplák a upravil skóre na konečných 1:2!

Fandění

Na zápas se přišlo podívat celkem 821 diváků, ale kdo by čekal komorní atmosféru, mýlil by se.  Třinecký kotel fandil celý zápas, i za nepříznivého stavu. Odměnou za jejich práci jim bylo alespoň snížení ke konci zápasu.

Votroků se náskladalo v sektoru hostí zhruba osm desítek, když několik fans zvolilo cestu vlakem, na kterou se vydali už v pátek, zbytek volil autobus.

Fandění bylo průměrné, ale bylo to dosti ovlivněné speakerem, který chvílemi nevěděl, že je na fotbale!  :lol: Se situací mu pomohl Benzen a už to mělo trochu koule.

Ultras

Domácí asi žádné ultras nemají, ale zmíníme alespoň jejich sektorovku a pár vlajek na plotě. Jiné aktivity jsme nezaznamenali.

Hostující kotel si připravil aktivit hned několik. Při nástupu byly nad hlavy zvednuty bílé kartony a černé igelity. Během zápasu byla k vidění také dýmovnice, ovšem efekt nebyl tak pěkný, hasiči byli rychlejší!  :-D.

Druhou choreografii zvedáme druhý poločas,  černobílá pruhovaná plachta, na které je napsáno VĚRNÍ A BLBÍ – STÁLE S VÁMI – ULTRAS HRADEC. Při děkovačce pouze plachtu otáčíme a je na ní napsáno: HOŠI DÍKY !!! Lze ještě dodat, že byl celý sektor krásně ověšený vlajkami.