Rozhovor s trenérem Prokopcem v Bydžově

Po pohárovém utkání v Novém Bydžově nám poskytl rozhovor trenér Luboš Prokopec.

Luboši, první soutěžní utkání nové sezóny, byť zatím “jen” pohárové. Výhra, postup, to je asi očekávané. Ale jak hodnotíš zápas z trenérského hlediska?             

Mám z našeho vystoupení pocity “půl na půl”. Samozřejmě jsem rád, že jsme postoupili, dali 3 góly a zápas od první minuty měli herně i výsledkově pod kontrolou. Ovšem vadí mi, že tým hrál podle našich představ jen 40. minut. V nich jsme dobře kombinovali a jediné, co nám chybělo, byla efektivita v zakončení. Pak se ovšem projevila taková ta česká spokojenost, mančaft zvolnil a po poločasové pauze už to nemělo potřebnou šťávu. Hráči neběhali, vázla kombinace a výkon byl tak trochu paskvil. Mrzí mne to i kvůli našim fans, kteří nás přijeli podpořit a viděli jen polovinu z toho, co jsme jich chtěli ukázat. 

Dá se říct, že ta dnešní sestava by byla stejná, i kdyby nešlo o pohár, ale o ligu s Pardubkama?

V tuto chvíli ano, ale nyní máme ještě týden do mistráku a to ještě můžeme, i na základě dnešního utkání, připravit změny v sestavě. Máme i nějaké lehčí zranění, která by ale mohla během týdne odeznít, takže změny mohou být.

Před pár dny došlo k, alespoň pro fanoušky, trochu neočekávanému zásahu do již uzavřeného kádru, když odešel Haris Harba. Ten se přitom v posledním zápase v Opatovicích jevil velmi slušně a zdálo se, že jste ho z Bogasem dokázali nakopnout k větší bojovnosti a práci pro tým. Je  pro vás Harisův odchod velká komplikace? Počítali jste s ním a řešíte nyní, jak jeho místo zalepit?

S Harisem to bylo celou přípravu jako na houpačce. Odcházel, neodcházel, takže jsme se snažili zapracovat ho do týmu, no a nakonec přišel s tím, že tu nechce být a opravdu přestoupil k Ježkům. Já to respektuji a musíme si poradit bez něho.

Budete chtít nyní, když z uzavřeného kádru došlo k odchodu Harby, ještě někoho nového přivést?

Pracujeme na jednom hráči z ligy, se kterým jsme jednali již dříve a kde právě po “neodchodu” Harby jednání nepokračovala. Nyní jsme se k nim vrátili a já věřím, že ještě v příštích dnech můžeme jeden příchod realizovat.

O koho jde nám neprozradíš?

Vydržte prosím, nyní by to nebylo taktické prozrazovat konkrétní jméno ( 23.7. – je to Tomáš Kučera z Jihlavy ). A rád bych poděkoval všem těm fans, kteří nás přijeli dnes podpořit. Těšíme se na jejich podporu v prvním mistráku v derby proti Pardubicím. A samozřejmě se můžeme setkat na středeční besedě, kam nás pozval fanklub a kde rád zodpovím případné dotazy.

Díky za rozhovor,

Gunny