FK Dukla Praha – FC Hradec Králové 3:0 (1:0)

Rozdíl třídy… Těžko to jinak hodnotit náš výkon ve druhém poločase. Příhry do stran a dozadu, pomalý přechod vpřed, minimum šancí v útoku. Obě branky ve druhé půlce jsme dostali ze standardních situací hlavou (TK a RK), možná až příliš chyběl Rolko. Navíc dva góly chytil Lindros.

První poločas byl přece jen z naší strany mnohem lepší, hráli jsme vyrovnanou hru, rychle, bojovně…Soupeř se prosadil gólem ze skluzu na přední tyč, když se míč za záda jinak výborného Ottmara odrazil od tyče. Ale bylo několik dobrých výkonů v našem dresu.

Dvě branky nám vstřelil Borek, který z Dukly patrně odejde příští týden směr Turecko.

 Co řekl po utkání trenér Luboš Prokopec:

Dnes první porážka v přípravě, s kvalitním soupeřem, který nás hlavně ve druhém poločase jasně přehrál. Ale možná pro vás jako trenéry to byla užitečná konfrontace a získali jste o hráčích další informace.

Dnes se nám dobře ukázali charaktery hráčů, někteří podali opravdu špatné výkony. Na druhou stranu nám to pomůže při zúžení stávajícího širokého kádru, který máme v přípravě.

Když řeknu, že nám fanouškům se mnohem víc líbil výkon Votroků v první části hry, budeš souhlasit? Nebo jste to viděli z lavičky jinak?

Neviděli jsme to jinak. V první půlce jsme podali výkon, který ještě snesl nějaká měřítka. Ve druhé půlce několik hráčů absolutně nedodržovalo pokyny. Tři borci vypadli ze své týmové role, potom je pro ostatní těžké zacelit mezery v naší hře.

Dnes se na hřišti objevili oba bosenští záložníci, nejprve Harba a po pauze i Halilovič. Znamená to, že zde zůstanou?

To není doposud rozhodnuté, dnes jsme měli nějaká drobná zranění, proto oba jmenovaní dostali prostor.

A je něco nového s případným příchodem zkušeného Adryho Rolka?

Zatím ne, snad se všechna jednání ukončení v nejližších dnech.

Díky, Gunny