Tak mi spadly růžový brejličky… č.1

Takže padáme. Tušili jsme ten průser už od Slovácka, ale někteří růžobrejlovci – jako například já, věřili v srdci až do Slávie. Ta sfoukla nekompromisně i poslední jiskřičku prvoligové naděje.

Rychta od Plzně, to nebyla jen poslední rána, ale také kalich plný hořkosti, kterým jsme museli nechtěně zapít sestup, sledujíce křepčící hosty s pohárem pro vítěze ligy pánů Pelty a Berbra. Tahle jména by měla mít liga v názvu,  Gambrinusu ta liga není na 100%.

Sestup je pro hradecké fanoušky šokem, alespoň pro většinu z nich. Po letních příchodech nových hráčů by jen málokdo v Hradci věřil, že za 11 měsíců spadneme Z POSLEDNÍHO MÍSTA. Klub byl na naše poměry ve velmi dobré finanční kondici. Nová trenérská dvojice, která vystřídala kapelníka Kotala s Míšou Šmardou měla k dispozici posílený kádr.

Duo Plíšek-Medynský ordinovalo celkem útočnou hru, ale zvláštní věc: zápasy, kdy jsme byli lepší, jsme místo vítězství jen remizovali, a ty minimálně remízové  jsme ztráceli úplně. Podzim končil kotel s nesmělým “…a náš kapelník je Jirka Plíšek”, Haris Harba byl až nekriticky uctíván a často vyvoláván. V posledním ligovém utkání podzimu v Peltově jsme předvedli velmi dobrý výkon a jen přísný sudí a Lafata (my jediní jsme mimochodem hráli proti Lafatovi letos 3x) zajistili domácím výhru.

:-|

Jaro mělo zvednout naše akcie, ale přišla neuvěřitelná blamáž. Totální výbuch. Nevedu si žádnou statistiku, fotbal a Votroky prostě mám v srdci a čísla nesbírám, ale troufám si tvrdit, že nevyhrát doma za celé jaro ani jeden zápas, získat doma za celé jaro jen 2 (slovy DVA) body za remízy s Bolkou a Příbramí – to je neskutečná OSTUDA, která nemá snad v historii Hradce obdobu.

Naše jarní výkonnost byla katastrofální a po debaklu 0:3 s Duklou se Plíšek s Medýnským za hromovéhu řevu tribun balili a zmizeli z naší lavičky. Plíškovi již nikdo neříkal “kapelníku” a Haris se nevyvolával, Harisovi se spíš nadávalo.

:-|

Kluky převzal “domácí” tandem Prokopec s Pilným. Po famózním úvodu, kdy před skvělou návštěvou výjezdníků z Hradce P+P porazili Tepláky u nich 2:0 se zdálo, že vše je na dobré cestě. Tak to vypadalo dlouho i v následném domácím utkání se Slováckem. Právě v něm však zaúřadovala “vyšší moc”, Harba byl vyloučen způsobem, který by při použití na takového Horvátha způsobil asi mezinárodní skandál, a hajzlík s píšťalkou se vysmál všemu a všem v Hradci.

Po prohře 2:3 se již Votroci do konce celé ligy nevzpamatovali. A na rovinu – výkony, které jsme fotbalovému národu předvedli v televizních přenosech z Budějic, s Příbramí a Plzní zajistily, že našeho pádu z ligy nikdo moc neželí. Kromě nás samotných samozřejmě.

:-|

pokračování v pondělí (vyhlídky, kádr, stadion, kotelníci…)

HUDBA PRAHA – BREJLE