SK Slavia Praha – FC Hradec Králové 3:0 (2:0)

Do zápasu se Slávií nastoupili Votroci s jednou změnou v sestavě, když Štěpán zůstal na lavičce a do hry naopak naskočil Plašil. K utkání přicestovala všemi možnými cestami skupina zhruba stovky kotelníků, které čekal proti kotli sešitů stejně těžký zápas jako borce na trávníku.

Zápas

Hned první roh sešitů ve 4.minutě byl loženkou, když hlavičku Škody z malého čtverce vyrazil skvěle Lindros. Ale i naši borci se vrhali při každé příležitosti dopředu a snažili se zatápět obraně domácích. A ve 13. minutě po výborné práci Haliloviče přišla šance Šislera, jehož střelu z blízka srazil obránce na roh. A bohužel platilo nedáš-dostaneš.

Hned po rohu Slávie podnikla rychlý protiútok, naši bránící hráči se nechali obehrát Čonkou, přišla přihrávka na velké vápno a parádní střela Kisela skončila v síti bezmocného Lindra – tečeme 1:0. Naši šanci měl ve 23.minutě  Halilovič, když asi z 25-ti metrů kopal trestný kop, ale trefil jen zeď.  Stejný hráč pak střílel po přihrávce Schwarze ve 32. minutě, ale jeho střelu obrana srazila na RK.

Po něm jsme měli „téměř“ tutovku, bohužel nás zastavil praporek se signalizací ofsajdu. Domácí nám řádně zatopili ve 35. minutě, ale Lindr s pomocí obrany dokázal ošemetnou situaci v malém vápně vyřešit. Chybí nám lehkost, ale týmu se rozhodně nedá upřít maximální snaha. Ve 36.minutě pak Čonka zatloukl hřebík do naší prvoligové rakvičky, když zvýšil na 2:0.


Vzápětí mohl snížit Haris, když Čontofalskému vypadl míč, ale Harbovu dorážku ještě dokázal tělem ztlumit. V poslední minutě  vyškrábl Lindros gólovou hlavičku Škody na RK a šlo se do kabin za stavu 2:0 pro sešity.

Hned v úvodu druhé půle byl ve vápně domácích s míčem na noze Hali, ale nedokázal si připravit merunu ke střele. Pak velká chyba naší obrany, která byla pomalá, Škoda předběhl dva naše stopery a obstřelil naštěstí nejen vyběhnuvšího Lindrose, ale i branku.

V 52. minutě opět neuspěl v tutovce Harba, ke kterému se k jeho překvapení dostal míč po příhře z naší levé strany. To jsou ty okamžiky, které rozhodují zápasy a v našem případě bohužel i celou sezónu.  Vzápětí se nový muž na hřišti, Vojta Štěpán, krásně prohnal do vápna, ale opět jeho příhře chyběla přesnost a lepší načasování.

Tohle musí skončit střelou na branku, a protože nekončí, jsme tam, kam míříme. A další příklad v minutě 58. přidal Hadasčok, který z malého vápna přestřelil.  V 72. minutě se uvolnil Štěpán a jeho střelu k pravé tyčce lapil Čotofalský. A hned o 2 minuty později jsme nedokázali po parádní akci a z následného ostřelování domácí branky dát gól, i když gólman byl mimo kasu, stejně trefíme stoperovu kebuli na brankové čáře.

V 84. vypálil Štěpán, Čontofa vyrazil na roh a po něm další možnost Votroků a opět neskončil míč v síti. Naopak domácí přidali gól do prázdné branky, když v 88.minutě podnikli rychlý brejk do naší otevřené obrany, kdy jsme již všechny síly vrhali, marně, do útoku – prohráváme 3:0.

V dnešním utkání jsme definitivně potvrdili sestup po třech prvoligových sezónách.  Kluci dali do hry co mohli a rozhodně jim nevyčítám přístup.  Ale pokud nedokážeme dát góly, je všechno ostatní nedůležité, fotbal není krasobruslení a o úspěchu či prohře rozhodují branky.

FANDĚNÍ

V sektoru hostí se schází 116 věrných příznivců černobílých. Fanoušci dorazili vlakem, mikrobusem a převážně auty. Na stadionu se objevili i pražští “votroci”. Při nástupu roztahujeme nápis NADĚJE UMÍRÁ POSLEDNÍ.

Votroci v Edenu

Votroci v Edenu

Dále už se neprezentujeme žádnou choreografií, ačkoliv byly připraveny. Tentokrát se stal lídrem kotle Benzen, ale bez megafonu to měl opravdu těžké. Někteří lidé skutečně fandili, ale většina jela do Edenu pouze na výlet, a tak jsme si spíše užívali atmosféru, kterou vytvářel domácí kotel.

Slávisté se prezentovali nápis SK Slavia Praha česká legenda, doplněno to bylo o znak Slavie, červené a bílé kartony a v dolní části kotle o bílé obouručky. Ovšem než to dali celé dohromady a poskládali znak, tak se jim to roztrhalo a vypadalo to spíše komicky – čili k smíchu.

Poté vyhodili několik nastříhaných papírků, což dodávalo skvělý efekt. Fandili celý zápas na skvělé úrovni, ale to se fandí asi každému, když má stadion se super akustikou a vede o tři branky.

ZÁVĚR

Za týden všichni na Plzeň, pokusíme se důstojně rozloučit po fanouškovské stránce, snad něco předvedou i hráči na hřišti.