FC Slovan Liberec – FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Třiadvacáté kolo nás nasměrovalo na sever Čech, kde jsme se střetli s Libercem. Poslední vzájemný zápas, který oba týmy sehrály na podzim v Hradci Králové skončil 2:2. Jak dopadl tento zápas a jaká byla atmosféra si přečtěte zde.

Zápas

Poprvé za áčko si na jaře zahrál obránce Tomáš Hájek a vedl si celkem slušně. Stoperskou dvojici tvořil společně s Hochmeisterem, jelikož Fukal byl v zápase s Boleslaví vyloučen, a tak nemohl naskočit. S kapitánskou páskou se na hrotu představil Mára Kulič. V brance se objevil trochu překvapivě po odmlce opět Tomáš Koubek.

Do zápasu jsme vstoupili dle pohledu z tribuny s cílem dobré obrany a rychlých protiútoků. Dá se říct, že první poločas jsme tuto roli splnili. Šancí u branky Liberce jsme si ovšem moc nevytvořily.

Kotel

Kotel

Druhý poločas už byl poněkud lepší ze strany Liberce, který takřka diktoval hru až do konce zápasu. Na koně se liberečtí dostali, když vstřelil v 52. minutě branku Rybalka, kterého k naší lítosti Haris Harba vůbec nepokryl, a tak Liberci v cestě za gólem nic nebránilo – 1:0.

Po této brance držel míč na svých kopačkách převážně domácí tým a naši si tak nějak nevěděli rady co s tím. Votroci měli také pár slibných akcí, ovšem jak bývá zvykem, nevyřešili je zrovna ideálně.

Tu největší zlikvidoval brankář Kovář. Tudíž hradečtí odjíždí z Liberce jen s kopačkami špinavými od sestupového bahna…

Fandění

Na stadionu bylo nahlášeno 5116 diváků, což přišlo směšné nejen hradeckým fanouškům, ale i liberečtí se divili. Že by odkoukali přidávání od Příbrami?   :smile2:

Votroků přicestovalo do Liberce vlakem a auty kolem 180. Shromáždili jsme se v sektoru pro hosty, kde byl nesmyslný zákaz věšení vlajek na zábradlí i plot (divné).Nakonec stejně vlajky visely, nechápu v čem byl problém.

Dane, pořád ne!

Dane, pořád ne!

Další příznivci černobílých byli i na okolních tribunách.

Během zápasu se prezentujeme nápisem “DANE, POŘÁD NE” , který visí v sektoru celý zápas. Poté následovala ještě plachta k osmistému zápasu Hradce v nejvyšší soutěži, kde byl vyobrazen fanoušek s cedulí a číslicí “800”. Celé to bylo doplněno bílými balónky.

První poločas vedl support Benzen, začátek byl celkem slušný, ale postupně s ne moc přesvědčivým výkonem našich hráčů fandění ztrácelo na intenzitě. I tak mělo fandění vysokou úroveň a myslím, že se rozhodně nemáme za co stydět, v Liberci jsme byli doma! Support trochu ochabl i z důvodů až moc aktivní security, která stále něco musela řešit i když nebyl žádný smysluplný důvod.

Jubileum počtu zápasů v G-lize

Jubileum počtu zápasů v G-lize

Druhý poločas vedl kotel Májos, rozjížděl se solidní fanatismus, ovšem ten utišila obdržená branka. Potom už to bylo do konce zápasu všelijaké. Více se fandilo spíš v hospodách a ve vlaku, kde je to úplně o ničem. Už to sakra pochopte, že tam to je kromě zábavy k ničemu!  :evil:

Domácí měli slušně zaplněný sektor. Při nástupu vytáhli hromadu obouruček. Potom už jsem jejich kotel nesledoval, ale musím říct, že na jejich kotel byl díky obouručkám pohled pěkný.

Cesta vlakem

K tomuto jen pár větiček! Kdo jel, tak si to užil. Kdo nejel, jeho chyba. Jen je smutné, že když bojujeme o holý život v nejvyšší soutěži, jede nás tak málo. Zamyslet by se mohli zejména hradečáci, kterých z Hradce vyjelo na poměry oblíbeného výjezdu do Liberce velmi málo. Kde jste všichni byli?  :( Je to velká škoda, čekal jsem od toho více. Za týden na viděnou :-)

Reporty, videa, obrázky

Bude doplněno o videa kotle!

Údaje o zápase

[match id=183]