FC Zbrojovka Brno – FC Hradec Králové 1:3 (0:1)

Před dnešním zápasem byla už situace opravdu vážná. Potřebovali jsme nutně tři body a naším soupeřem se stala celkem oblíbená Zbrojovka, se kterou máme parádní bilanci. Na podzim jsme tento celek porazili 2:0 díky trefám Šislera a Uškoviče.

Zápas

Dnešní zápas se votrokům konečně vydařil, nejen že jsme byli produktivní ve střelbě, ale bojovali jsme za Hradec! Hned v 10. minutě se trefuje po parádní příhrávce Hadaščoka Šisler – 0:1. Poté máme hned další dvě gólovky, ale ta první bohužel míří vedle a druhá končí na břevně Petrovy branky.

Domácí dopředu první poločas moc nepředvedli. Jedinou šanci měli z přímého kopu, ale trefili tyč. Do hradecké branky se postavil opět Jirka Lindr a působil jistě. Nutno podotknout, že jsme první poločas hráli proti větru a kluci se s tím vypořádali celkem dobře.

Druhý poločas jsme na soupeře opět vletěli a po důrazu v bráně se prosadil hlavou navrátilec do sestavy Radek Hochmeister – 0:2. Ovšem potom jakoby si kluci mysleli, že to půjde samo a dovolili Zbrojovce vstřelit kontaktní branku. Postaral se o ní z pokutového kopu Zavadil – 1:2.

Byly to nervy až do samého závěru, ale díky úniku třech proti dvoum se podařilo Hradci vstřelit třetí branku. Po přihrávce Kuliče se prosadil výstavním lobem Dušan Uškovič, který se vrátil do sestavy po nepříjemném zranění třísel.

Votroci tedy na jihu Moravy vybojovali hrozně důležité tři body, které budou muset potvrdit již příští neděli na Malšovickém stadionu proti Mladé Boleslavi. Zápas začíná tradičně od 17 hodin.

Údaje o zápase

[match id=169]

Fandění

V kotli se schází kolem 120 votroků (pokud umím počítat). Vyvěšujeme vlajky a vylepujeme novou edici samolepek Region1905. Všichni se stavíme za největší zástavu kotle (vlajka BWP) a začínáme fandit. Od začátku je to opravdu fanatické, jedou se spíše chorály, pokřiků moc nezaznělo (jenom dobře).

Co nás dostává do varu je vedoucí branka, začíná fandit opravdu většina lidí. Druhý poločas jsme si připravili choreografii, ale ještě před ní střílíme druhý gól. Poté konečně dostává slovo choreo – černé a bílé kartony + nápis HRADEČTÍ VOTROCI. Co nám trochu kazí náladu je kontaktní branka domácích, ale nevzdáme to my ani hráči na ploše a jedeme dál.

Nutno podotknout, že ještě zvedáme nápis “DANE, JEŠTĚ NE” (smysl nápisu pochopí pouze jedinci). Chorál střídá chorál, Dušan střílí třetí branku!!! Nepřežil megafon, nepřežila blána u bubnu, byl to opravdu rachot! Během zápasu jsme několikrát použili nový chorál s názvem “Twisted sister”, který zněl opravdu pěkně a většina kotle si ho pochvalovala. Po delší odmlce si užíváme s celým týmem vítěznou děkovačku, užijeme si radost s hráči, balíme vlajky a frčíme domů.

Zápas navšívilo 1826 diváků, což snad ani neodpovídalo. Brno mělo asi tři kotle a hrozně zklamalo. Ostuda! Jejich dnešní výkon bych přirovnal k Budějovicím či Příbrami! Mávání jednou vlajkou po celý zápas opravdu nestačí.

Kotel v Brně

Kotel v Brně

Cesta “Holáčem”

Sraz je v 11 hodin, z Hradce odjíždíme kolem dvanácté. Cestou zpíváme, pijeme vše, co teče. Autobusem voní řízečky a další pochutinky. Cestou stavíme v pivovaru Černá Hora, kde se většina fanoušků občerstvuje. Zbytek dělá choreografii. Půl hodiny před zápasem odjíždíme z pivovaru a opět se skvěle bavíme. Příjezd do Brna pohodový, nikde žádná policie, cestou z Hradce také bez doprovodu PČR, konečně svoboda!

Po zápase odpálíme u autobusu trochu té pyrotechniky a v oslavném kolečku si užíváme tři bodíky. Uděláme pár fotek, videí, naskakujeme do autobusů a pryč odsud! Cestou domů panuje parádní atmosféra, všichni mají obrovskou radost, že jsme se konečně dočkali výhry.

Oba autobusy staví ještě po hospodách na pivko a nějaké to jídlo a valíme směr Hradec. Do hradeckého království přijíždíme kolem deváté hodiny! Super výjezd!!!

Nálepky

amf

 

 

 

 

 

 

 

Na výjezdu do Brna se poprvé objevily nové nálepky skupiny Region 1905 (s kterou tu mimochodem bude rozhovor). Ty je možné koupit i na domácích zápasech v kotli, stejně tak i jiné nálepky jako například také nové nálepky s motivem Against Modern Football.