FC Hradec Králové – AC Sparta Praha 1:2 (1:1)

Zápas roku, jak pro hráče, tak pro fanoušky. Pod malšovická lízátka dorazila pražská Sparta, která se pohybovala na špici tabulky a potřebovala nutně vyhrát. Hradečtí se pohybují na opačném pólu tabulky a body jsme potřebovali jako sůl.

Zápas

Trenér Plíšek udělal několik změn do dnešního zápasu. V brance se objevil Lindros, na střídačce naopak zůstal Kulda. Od posledních dvou zápasů na jaře jsme si tentokrát skvěle pohlídali úvod dějství a dokonce jsme ve třetí minutě vsítili branku. Po přesném centru od Šislera se ve vápně hlavou opřel do míče Štěpán a Vaclík mohl lovit ze své sítě – 1:0!!! Po této brance byli i další šance, ale ani jedna neměla natolik gólové parametry. Sparťanští byli první poločas úplně jaloví a zasloužili si dostat slušný příděl branek, ale bohužel našim klukům nevycházelo všechno podle jejich gusta. Ve třiadvacáté minutě musel hřiště opustit kvůli zraněnému kotníku Šisler. Očekávali jsme příchod Klapína, ale nestalo se tak. Hlavní rozhodčí nastavil první poločas slušnou porci minut (asi za to, jak nechal Šislera ležet na hřišti a nechal sparťany dál hrát, poté došlo k protiútoku třech votroků na dva a najednou se to přerušilo – divné). Nicméně ve zmiňovaném nastavení prvního poločasu se po fatální chybě Holeše trefil Ladislav Krejčí – 1:1. Hlavně díky bojovnosti a nebojácnosti šli hráči do kabin s doprovodem potlesku z tribun.

Druhý poločas poločas navazoval na ten první, koncentrovaná obrana, rychlé protiútoky. Sparta posílila během druhého poločasu útok o Bednáře s Kweukem. V osmdesáté minutě došlo ke kombinaci Bednář – Matějovský – Krejčí, v tu chvíli už běžel poslední jmenovaný z úhlu na brankáře Lindra, zavřel oči a propálil ho – 1:2. Do konce zápasu se “votroci” už bohužel neprosadili, a tak si pražané odváží z Hradce Králové cenné 3 body.

[match id=161]

Fandění

O zápas se Spartou je každý rok obrovský zájem, tentokrát si cestu našlo 6947 platících fanoušků ne-li více.

Domácí kotel byl téměř zaplněný. Bohužel opět nefandili úplně všichni, což je škoda, ale i přesto jsme si to skvěle užívali. V pětapadesáté minutě vytahujeme plachtu s Rafany, kteří drží známá písmena A.C.A.B., poté se již soustředíme na samotný support. I za nepříznivého stavu fandí téměř dvě třetiny kotle, což není špatné. Na konci zápasu roztahujeme nápis ULTRAS HRADEC, který je podsvícen žlutými ohni a v kotli svítí zhruba 30 světlic.

Pyrotechnika v závěru

Pyrotechnika v závěru

Hosté zaplnili celý sektor hostí + dva další sektory. Na zápas si nepřipravili žádnou choreografii, ale odpálili spousty pyrotechniky. (s tím házením pyrotechniky na hřiště, tím určitě pomůžete ostatním docílit, že pyro není zločin! :thumbs_down: ). Z fandění, jelikož máme stadion jaký máme, jsme slyšeli pouze jejich odpovídačky!

Video z fandění