FK Baumit Jablonec – FC Hradec Králové 3:2 (2:2)

od Lentilky video z kotle fotky humus video    Čas cca 1.10 je obzvláště zajímavý :-(((       

Poslední podzimní výjezd zajíždíme do pár kilometrů vzdáleného Jablonce. Vyrážíme dvěma holobusy a jede i několik aut. Cestou do Jablonce zastavujeme na benzině, neboli spíše před benzinou, kam nás policisté nechtějí pustit.           

Nakonec pouští všechny pro nákup jídla, pití a další potřebných věcí, ale pouze po šesti lidech. Jedeme dále a čeká nás druhá zastávka a tou je Hrubý Rohozec, kde polovina lidí jde do pivovaru, další fanoušci se baví po svém, skandují, pijí a odpalují pyrotechniku. Zbytek lidí (cca 6), dělá choreo do Jablonce. :-) .           

Je 18 hodin a čas vyrazit do Jablonce, kam přijíždíme VČAS! Kupujeme lístky, věšíme vlajky a začínáme pomalu fandit. Do kotle nebylo vpuštěno pár lidí, byli zatčeni, důvod neznám.

Zápas začíná a my si užíváme poslední podzimní výjezd. V kotli se nás schází zhruba dvě stovky a i na hlavní tribuně byly viděny hradecké šály. V 5. minutě dostáváme první branku, ale jelikož je fotbal jen záminka :) , ještě více nás to vyburcuje a jedeme dál.

Poté přichází suprová záležitost během pár minut vyrovnává Haris Harba, v kotli propuká obrovská radost. Ovšem to není vše, votroci se díky Emiru Halilovičovi dostávají do vedení a to už se skáče v kotli do půl těla. První poločas se dohrává, bohužel ovšem přichází “šatňák” a Jablonec vyrovnává.

Druhý poločas začíná špatně, po Holešově (ne)faulu, píská rozhodčí Zelinka pokutový kop a ještě dává českému reprezentantovi do “21” let červenou kartu. Penaltu bezpečně proměňuje kanonýr David Lafata.

Všichni čekali, že v deseti lidech nemáme na Jablonec šanci, ale byl to právě Hradec, který se ze všech sil snažil o vyrovnání, bohužel už k němu nedošlo. Na druhé straně vykryl několik protiútoků Tomáš Koubek. Hoši, výkon parádní, nemáte se za co stydět!!!

FANDĚNÍ

Náš sektor fandil neustále po celý zápas, tichých míst bylo jen pár, ale opět nesmyslné nadávky na Jablonec a rozhodčího. Stejně tím ničemu nepomůžeme.

Domácí kotlík byl slyšet jen občas, skládal se možná ze 40 lidí. Zaujal nás akorát jejich Hardbass kolem securitky. Na hlavní tribuně jako již tradičně: Jablonec chr chr chr…

ULTRAS

Votroci si připravili nápis MÁME POD ČEPICÍ společně s obrázky Křemílka a Vochomůrky. Tento nápis doplnily hradecké kulíšky, které byly součástí výjezdu. Druhá choreografie je zajímavá tím, že se dělala cestou do Jablonce. Dlouhá Plachta s barvami města a nápisy: HRADEC – NAŠE MĚSTO – NÁŠ KLUB, to vše bylo doplněno červenými, žlutými a bílými balónky.

Domácí odpálili pár dýmovnic a dělobuchů.

TO DOBRÉ:  Suprový výkon hráčů, solidní počet, dobrý support…

TO ŠPATNÉ: Kdo byl, tak ví…