1.FK Příbram – FC Hradec Králové 0:0

Po nevydařeném domácím zápase s Budějovicemi, jsme jeli pro ztracené body do Příbrami. Do zápasu bohužel nemohli zasáhnout kvůli karetním trestům Šisler s Harbou a kvůli zranění nezasáhl ani Pavel Dvořák, který už se na podzim na hřišti zřejmě neobjeví. V zápase se tedy po dlouhé době objevil Schwarz a Strnad.

Do zápasu vstoupila obě mužstva opatrně a spíš se jen oťukávala. Oběma týmům jde o hodně a body do tabulky potřebují jako sůl. Bohužel hra se první poločas odehrávalo spíše ve středu hřiště. Hrušku ohrozil pouze Holeš a po samostatné akci Štěpán. To na druhé straně všem spadl kámen ze srdce v devětatřicáté minutě, když Koubek zneškodnil Krbečka a poté i dorážku Trappa. Příbramští zahrozili ještě jednou, po krásné ulici se ke střele dostal Šlapák, Koubek už byl překonán, ale za ním stál naštěstí ještě Fukal a odehrál míč do zámezí. První poločas tedy skončil bez branek.

Do druhé půle nastoupily oba týmy dobře nabuzeni. Hned v 50. minutě Jugas centroval od autová čáry a míč skončil na břevně Koubkovy branky. V zápětí nadruhé straně zahrozili Votroci, když se po centru z voleje opřel do míče Uškovič, ale bohužel přestřelil. Po hodině hry veliká šance Příbrami respektive Wágnera, který z malého vápna minul bránu. Poté už se bohužel nic neudálo, domácí se snažili vyvinout tlak, ale votroci je k vážnější šanci už nepustili, a tak si oba týmy zasloužily nic jiného než bod.

NÁVŠTĚVNOST

Diváků na příbramském stadionu bylo oficiálně nahlášeno 1260, což je opět blbost. Na stadionu mohlo být podle odhadu zhruba 800 diváků, zbytek byl tou dobou zřejmě na záchodě nebo na klobáse a pivu.

FANDĚNÍ

Hradecký sektor byl slušně zaplněn, votroků přijelo celkem dvaasedmdesát. Fanoušci přijeli za svým týmem holobusem, auty i vlakem. Fandění na české poměry bylo velmi slušné. Fanoušci hnali své hráče za vítězstvím, ale nakonec to stačilo pouze na bodík.

Domácí kotlíček čítal jen pár jedinců. Příbramští byli slyšet jen místy, ale opět se žádný zázrak nekonal, takže na jejich poměry standart.

ULTRAS

Po ultras scéně se votroci předvedli v dobrém světle. Připravily si dvě choreografie. Tou první byla veliká bílá plachta a na ní byly vyobrazeny dvě figurky (modrobílá – Baník, černobílá – Hradec), mezi nimi píšťalka + nápis VAŠE ŠPINAVÁ HRA! ROZHODČÍ + MAFIA = 2.LIGA. Druhou produkcí byl již známí dres VOTROK, který doplnil nápis: VOTROCI – STÁLE S VÁMI!

V sektoru domácích byl po celý zápas vytažen dres v zelenočerných barvách, toť vše.

POZVÁNKA

Další zápas o body do tabulky sehrajeme již v neděli 18.11. tradičně od 17:00 doma se Slavií Praha. Proto neváhejte a určitě pojďte podpořit naše kluky do kotle, kde se bude každá hlava počítat!

Fotky z Příbrami: http://katiushka.rajce.idnes.cz/Pribram_x_Hradec