Slovácko – Hradec 1:1 (1:0)

Je sobota 27.10. a votroci se chystají pro body na Slovácko. Z Hradce vyjíždí dva holobusy. Cestou zastavujeme na pár benzínkách a občerstvujeme se. Do Uherského Hradiště přijíždíme dvě hodinky před zápasem a jelikož je venku psí počasí (vítr, déšť, atd.), tak zalézáme do Hospody “Na blbém místě”. Tam přichází nakonec i vlaková skupina. Pokecáme, popijeme a hurá na stadion. Kontroly u stadionu celkem v pohodě, pustili nám i mávající vlajky, za což jsme byli vděčni. V sektoru se nás schází 100 hlav a více. Vyvěšujeme vlajky a zápas začíná.   

Terén není příliš ideální, na trávníku je to samá kaluž, ale hráči si během pár minut zvykli. Jediný, kdo si asi moc nezvykl byl Emir, který byl o poločase střídán Pávkem. Ale vraťme se trochu zpět. První poločas byl vyrovnaný, ale šance měli převážně domácí, ovšem ty kryl Tomáš Koubek nebo mu pomohla naše obrana. Hradečtí stříleli z každé pozice, ale žádná střela ke gólu nevedla. Jediná šance, která se ujala byla Trousilova, jenž uklidil míč hlavou do sítě – 1:0.

Do druhého poločasu jsme vlétli jako uragán a během pár minut srovnali díky centru Harby a přesné hlavičce Hochmeistera – 1:1!!! Ovšem zbytek zápasu už jsme bránili naší svatyni a sázeli pouze na brejky. Do konce zápasu jsme ubránili několik rohů a nepříjemných centrů, ale přesto jsme bod vyválčili.

Fandíme po celý zápas, k vidění byly vlajky na tyčích a tři choreografie. První choreografie obsahovala nápis: TÍM, ŽE DÁŠ LAJK FANOUŠKEM NEBUDEŠ. Druhá choreografie byla černobílá sektorová plachta MECHOV BOYS – VOTROCI – ULTRAS HRADEC a na třetí choreografii se objevil “holobus” s nápisem HOLOBUSEM AŽ NA KRAJ SVĚTA. Během zápasu bylo odpáleno i několik pyrotechniky.

Po děkovačce balíme saky paky a hurá domů. První holobus valí ostošest směr Hradec kam doráží ve 22:15. Druhý přijíždí o dvě hodiny později, jelikož stará garda chtěla zapít bodík někde v hospůdce. Z povídání jsem zaslechl, že to byla paráda.

Závěrem bych chtěl moc poděkovat všem, kteří vyrazili i přes to hnusný počasí. Teď se všichni doma koukejte vykurýrovat a už příští neděli na Malšáku. :-)