Dynamo bylo nad síly Hradce

V sobotním přátelském utkání se střetli fotbalisté FC Hradec Králové s německým týmem, který hraje druhou německou ligu, SG Dynamo Dresden. V zápase padlo celkem 7 gólů a Votroci podlehli Dynamu 2:5.

Začátek zápasu připomínal jako scénář v hororu. Ve 2.minutě se probíjel do vápna Ouali a ve vápně byl nedovoleně zastaven. Německý rozhodčí ukázal na penaltový puntík, kopala se penalta. Tu s přehledem proměnil Pote. O pár minut později ten samý hráč utekl obráncům, obehrál si Lindra a do prázdný zakončoval – 0:2.V 33.minutě zahrávali hráči Dynama přímý kop. Brégerie vystřelil přes zeď přímo do šibenice, Lindr neměl nárok. Pět minut před koncem poločasu mohlo být hůř. Po centru Trojana se dostal k hlavičce Pote ale trefil břevno.

Druhý poločas na začátku přinesl první dvě změny. Pávek nahradil Rezka a Dvořák Jánošíka, který se posunul k Uškovičovi, na hře to bylo znát. Votroci byli lepší než v prvním poločase. Čtvrtý gól přidal po střele Ouali a už to bylo 4:0! Votroci se nakonec gólů dočkali. Dobře hrající Dvořák odzbrojil od míče obránce Drážďan, dostal se do pokutového území, přihrál před branku Halilovičovi a ten se do prázdné nemýlil – 1:4. Druhý hradecký gól přidal opět Halilovič. Po přesné nahrávce Harby šel sám na brankáře a poslal míč lobem do sítě. V závěru zápasu přidali “domácí” pátý gól. Z velké dálky se napřáhl Papadopoulos a střelou do šibenice nedal Lindrovi šanci – 2:5.

SG DYNAMO DRESDEN – FC HRADEC KRÁLOVÉ 5:2 (3:0)

Branky: Pote 2, Brégerie, Ouali, Papadopoulos – Halilovič 2

Diváci: 1.152

Bez žlutých karet

Sestavy:

SG Dynamo Dresden:  Kirsten – Gueye (Kóz), Bregerie, Schuppan, Thoelke (Leistner) – Ouali  (Papadoupulos), Posilka (Kitambala), Jungwirth, Trojan (Solga) – Pote (Fořt)
FC Hradec Králové: Lindr – Rezek (Pávek), Jánošík (Dvořák), Fukal, Zelený – Štěpán, Hochmeister, Šisler (Schwarz), Harba, Halilović– Uškovič (Edunov)
Hráno ve FREIBERG
Fotky z Německa a video 2 gólů ( 0-1 a 0-3) jsou zde
http://ulozto.cz/xQfQAc4/fotky-nemecko-rar