Uškovičův parádní lob nás poslal do Osmifinále!

Bohemians Praha – FC Hradec Králové 0:1 (0:0)  Pohár České pošty – 3.kolo

Hradečtí fotbalisté postoupili přes Střížkovskou Bohemku do Osmifinále. Zápas, který krásy moc nenabídl skončil 1:0.

„Bylo to typické pohárové utkání. Jsme rádi, že jsme postoupili,“ pravil po skončení pohárového zápasu Uškovič.

Právě jeho výstavní lob rozhodl o postupu Votroků.

V prvním poločase se moc pohledný fotbal nehrál. Střížkovští  byli tvrdší v soubojích a proto se Hradečtí  moc do šancí nedostávali.

„Domácí se na nás vyhecovali, hráli dost nepříjemně,“ konstatoval po utkání Uškovič.

V 19.minutě přihrával Böhm na dobíhajícího Jandu, ale chyběly mu centimetry. Poté následovala bojovná pasáž, ve které Hradečtí byli spíše lepším týmem. Ve 41.minutě byl závar před hostujícím brankářem Lindrem. Ten nejprve vyrazil střelu z úhlu, následnou dorážku srazila obrana a další dorážka skončila naštěstí mimo svatyni Jiřího Lindra.

Druhý poločas byl lepší. Střídaly se šance na obou stranách. Nejprve domácí Böhm zazdil nepřesnou přihrávkou nadějný útok Bohemky a na druhé straně střela Zeleného nenadělala starosti pro domácího golmana. V 76. minutě si zaběhl za obranu domácích DUŠAN UŠKOVIČ a parádním lobem překonal brankáře Štěpanovského – 0:1!

„Dostal jsem vynikající přihrávku za obranu. Viděl jsem, že brankář je vyběhnutý a tak jsem ho zkusil přelobovat. Vyšlo to,“ popsal autor vítězného gólu Uškovič.

Za zmínku stojí, že podobný gól dal i brankáři Příbrami v přípravném zápase v Městci Králové. Ke konci zápasu Střížkovští zahrávali pár standardek, při kterých ve vápně nechyběl brankář Štěpanovský. Nic se na skóre nezměnilo a tak Hradečtí slavili asi se 14 fanoušky postup do Osmifinále, kde nás čeká Viktoria Plzeň.

„Ve druhém poločase se ukázala kvalita a zaslouženě jsme postoupili,“ dodal hradecký útočník Uškovič.

 

BOHEMIANS PRAHA – FC HRADEC KRÁLOVÉ 0:1 (0:0)

Branka: 76. UŠKOVIČ

Žluté karty: Penc, Böhm, Macháček, Šenkeřík – Fukal, Jánošík, Voltr

Diváci: 368

Sestavy:

Bohemians Praha:
Štěpanovský – Grznár (K), Nesvadba, Penc, Grussmann – Janda (76. Križan), Krystan, Macháček, Fenyk (80. Vojta)- Očovan, Böhm (63. Šenkeřík)

FC Hradec Králové:

Lindr – Poděbradský, Fukal, Jánošík, Pávek – Zelený (65. Voltr), Hochmeister, Rezek (59. Štěpán) – Harba – Uškovič (90+1. Edunov), Dvořák