REMÍZA S JIHLAVOU JE MÁLO…

Nováček z Jihlavy skočil do ligy bez respektu, sešitům dal 3 fíky a nebýt chyb rozhodčích, porazil by doma asi Plzeň. U Votroků sice JIhlava neoslnila, ale bohužel si i tak odvezla bod. Naši borci opět hned v úvodu mače inkasovali, a tradičně z rohu! Jak přiznal trenér Plíšek, je to čtvrtá branka z rohu v  posledních čtyřech zápasech (HFK Olomouc a všechny ligové). To se potom nadřeme…  fotky z pendolína

Úvodní oťukÁvání skončilo na pomezí 5 a 6 minuty, když rozhodčí předlédl faul ve středu hřiště, nechal hosty hrát a ti získali roh. Z něj se ujali vedení, když míč poslal hlavou do sítě na zadní Koubkovu tyč jejich mladý kapitán Tecl. Votroci se ale rozhodně nesložili, ba právě naopak! Na soupeřovu branku se valil útok za útokem, velké nebezpečí představoval pro obranu ježků především Haris. Po Šislerově vyrovnání, kterému předcházala naprosto nádherná akce “ala Barca”, ale opět zvlhnul střelecký prach. Jen v poslední dvouminutovce první půle jsme měli 3 (slovy TŘI) obrovské šance ke skórování, ale jinak vynikající  Haris tváří v tvář gólmanovi přestřelil, Fuky trefil hlavou tyčku… Co je pak platno, že se poločas odehrál ze 40 minut na jednu branku, když ojedinělá návštěva u nás stačila jihlavským ke skórování?

Druhá půle neměla ty grády co první, ale přesto jsme byli i v ní lepším týmem. Ale když nedáme to, co překopnul těsně před koncem Hochy, tak to je s námi v baníkovském pokřiku…

Základní sestava splnila představy většiny fanoušků, tým hraje dobře, ale individuální chyby nás stojí nesmírně důležité body. Problém je spíše v hlavách než v nohách, protože fotbal tam byl. Ale vzpomínám si, že již Ing. Voda uvažoval o službách psychologa pro tým Votroků. A co se týče sebevědomí, potřeboval by ho mančaft asi i dnes. Kluci si za předvedené domácí výkony klíďo píďo mohli připsat 6 bodů, a ne usmrkané 2, a nikdo by se tomu nemohl divit. Místo toho jsme již po 3 kolech hodně vzadu. Myslím si, že bychom do Olomouce měli jet jednoznačně pro 3 body. Věřit sobě, svým schopnostem a síle.  Být pozitivně naladěni a od Mohelničáku by měla jít hráčům “z nozder pára”. Pak se do domácích zakousnout a trhat, trhat a nepustit. Proti Jablonci i Jihlavě jsme ukázali velké možnosti týmu, ale to nesmí být výjimkoum, ale pravidlem.

z tiskovky od trenéra Plíška: Samozřejmě zklamání z remízového zápasu. Bohužel, opět jsme se nevyvarovali individuální chyby při bránění standardní situace, což je při osobním bránění samozřejmě chybou fatální. Ale musím tým pochválit za nasazení a snahu o vyrovnání. Jako velmi pozitivní vidím to, že si dokážeme v zápasech šance vytvářet, jen je třeba alespoň některé také proměnit v gól. Hráči si prostě musí věřit, a být koncentrovanější a důraznější. Dnes jsme hráli na dva útočníky, je to jedna z variant, se kterou můžeme počítat při naší hře, ale ne varianta jediná. Stále hledáme ještě hráče “do tahu”, který by konstruktivně zvednul hru naší zálohy. 

NIC  NEŽ HRADEC !