Ve středu poslední domácí zápas

Předposlední kolo Gambrinus Ligy je před námi. V netradiční hrací den, středu,  se utkají týmy z dolní poloviny tabulky. Dvanáctý Hradec Králové přivítá Sigmu Olomouc, která je o místo horší než my. Ta stále nemá záchranu zcela jistou. Náskok na sestupovou pozici má 5 bodů. To Hradec se v minulém kole zachránil, ač prohrál 0:5 na Slavii, ale záchranu mu zajistila prohra Bohemky na Spartě.

Václav Kotal po sezoně v Hradci končí a s i ním Michal Šmarda. Je to jejich poslední domácí zápas, který stráví na lavičce Votroků. “Těším se na to, protože hradečtí diváci byli výborní a dokázali naši hru ocenit,” vypověděl pro MF dnes trenér Václav Kotal.  Po sezoně končí také na lavičce Sigmy Petr Uličný. Tehdejší trenér hradeckých Votroků. Ten v MF Dnes pronesl: “Angažmá v Hradci mě vytáhlo z bahna.”

Od té doby co Hradečtí postoupili do Gambrinus ligy , se utkali s Olomoucí třikrát. Doma vyhráli díky brance Bradky 1:0 a v Olomouci prohráli 2:0 (Šultes 2) a vyhráli 2:0 (Zelený 2).

V posledním kole Hradečtí utrpěli debakl 5:0 na Slavii, a ve středu budou chtět určitě napravit svůj výkon ze Slavie a zakončit poslední domácí zápas vítězstvím.

Olomoučtí fotbalisté v posledním kole doma remizovali s Jabloncem 1:1 a ještě nejsou definitivně zachráněni.

Hlavním rozhodčí pro tento duel je Zelinka (pískal nás doma se Spartou – 1:0). Na čarách mu budou pomáhat Marek a Ubias.