POZÁPASOVÁ TISKOVKA TRENÉRŮ

Fanklubácké stránky dostaly poprvé možnost zúčastnit se aktivně pozápasové tiskovky. Ptali jsme se obou trenérů….  

Pane trenére, jak Vám dnes chyběl za žluté karty distancovaný Mára Kulič?

tr. MB Koubek : Chyběl nám citelně. Myslím si, že jeho nepřítomnost se projevila negativně nejen přímo ve hře, ale především v psychické pohodě týmu, kde jeho osobnost dodává do naší hry pohodu a sebevědomí.

V dalších odpovědích pak trenér hostí kritizoval skutečnost, že jeho tým si nedokázal poradit s jednoduchou a účelnou hrou Votroků a za rozhodující okamžik označil branku Vojty Štěpána.

Pane trenére, co je s Tomášem Mrázkem?

Kapelník Václav Kotal: Tomáš si v utkání na Bohemians podvrtnul nohu. Ještě dnes ráno zkoušel vyklusávat, ale bohužel mu bolest nedovolila hrát. Protože v sobotu rozhodl o výhře naší farmy Hlavice Radek Voltr a měl jsem od trenérů velmi pochvalné reference k jeho celkovému výkonu, byl právě tento hráč dodatečně nominovám místo Mrázka, u něhož v této chvíli nedokážeme říct, bude-li připraven na zápas v Budějovicích.

Trenére, užijete si dnes nedělní večer po té, co jsme konečně opět zvítězili a navíc jsme vstřelil po několika měsících alespoň dvě branky?

Kapelník Václav Kotal: Samozřejmě, že budu dnes usínat spokojený, ale to i hráči. Moc jsme potřebovali protrhnout střeleckou nemohoucnost a jen mne mrzí, že druhá branka nepřišla trochu dříve, než v samém závěru utkání. Získané tři body nám nedávají matematickou jistotu prvoligové příslušnosti, ale je jasné, že klukům výhra pomůže a tým by se měl trochu uklidnit. Uděláme vše proto, abychom uspěli i za týden na jihu Čech.

Trenér Kotal v dalších odpovědích přiznal, že vzhledem k nedostatku kreativity našich hráčů se nám lépe hraje proti týmům, které jsou fotbalově kvalitní a mají chuť hrát otevřený zápas. Naopak, jak bylo vidět v předchozím domácím zápase s Duklou, pokud soupeř “zaleze”, hraje ze zajištěné obrany a nechá tvorbu hry na nás, máme velké potíže.

Gunny