Výjezdové vysvědčení – 1. FK Příbram

Opět tu máme výjezdové vysvědčení od opilce Icewinda. Dočtete se zajímavé věci ohledně vstupného, záchodů, chování policie či security a další zajímavé věci.

  • Cena vstupného a počet diváků

Cena vstupného je jedna z mála pozitivních věci sobotního nekonečného příbramského příběhu…a stejně si troufám říct, že i za těch 50,- Kč je to drahá sranda. Běžná cena za návštěvu šapitó Starkacirkusu je 100,- Kč, ale marketingové oddělení příbramského klubu vyhlásilo na sobotní zápas ambiciózní slevovou akci, takže se šlo za polovic, řekněme si upřímně…naštěstí se šlo za polovic.

Oficiální počet diváků snad ani nemá cenu komentovat, to už je takový příbramský folklór, mezi fans převládaly tipy mezi 2500-2900, ale tentokrát toho asi i ta cvičená opice co tahá lístečky s počtem diváků měla dost a vyšlo z toho na příbramské poměry i tak lehce úsměvných 2 007 diváků (25% z kapacity 7 900)

  • Přístup do sektoru + výhled

Ke stadiónu vede pěkná cesta rozmanitou zahrádkářskou kolonií, šířka tak akorát pro náš holobus, pak se z ničeho nic vyloupne na obzoru něco co z dálky vypadá jako nedostavěná montážní hala nebo sklad, všude kolem utěšené hromady vykopané zeminy, štěrková plocha jako imitace parkoviště a vše lemováno malebnými křovinami, prapodivně vzrostlými více či méně zakrslými stromy a všudypřítomnou policií. Projdete oldschoolovou pokladnou u vchodu, který stráží dvě věže, kde bylo nejspíš kdysi hnízdo snajprů na hlídání místního bosse a jste na podtribunovým Plazza del Uran.

Druhá pozitivní věc příbramského No Kempu je výhled ze sektoru, tribuna je hned za brankou, klene se do poměrně interesantní výšky, takže máte výborný výhled na celé hřiště, na kterém se už jako tradičně v Příbrami 90 minut nic moc neděje a nakonec stejně prohrajeme. Pokud vás omrzí pohled na zaplněné tribuny, stačí se jen u horního zábradlí otočit a můžete pozorovat mraky, ptáky a městskou zeleň. Nevýhodou je chybějící zastřešení, takže pokud při fandění fouká nesprávný vítr, plašíte spíše ptactvo v přilehlých zahradách. Naštěstí i tentokrát nepršelo a to je třetí a nejspíš taky poslední pozitivum celého sobotního dne.

  • Občerstvení + WC

Občerstvení? V Příbrami? Ale kdeže….oproti tomu co bylo prezentováno jako občerstvení byla i blamáž v Brně degustací na rautu ministerstva zahraničí. Objekt ve stylu něco mezi vybydlenou trafikou a bufetem z filmu Kamarád do deště nabízel opravdu netušená tajemství. Chcete klobásu? No nemáme, počkejte si do poločasu…chcete klobásu v poločase? No už nejsou, bylo jich málo….zato hnusných ohřívaných párečků za třipade z Makra měli celkem dost. Chcete pivo? Ano dáme….z útrob trafiky se ozve charakteristický zvuk otvírané láhve, no ano máme lahvové, přelejeme do elegantního kelímku když už jste přijeli v tom saku. Údajná desítka, ovšem originál obal nikdo neviděl, takže si ani netroufám odhadovat co se to vlastně podávalo. Je potřeba si uvědomit, že při tomhle stravovacím režimu je vcelku normální, že na konci zápasu všichni vypadají jak po otravě botulotoxinem a vůbec není vtipné takto postižené fanoušky častovat nějakými rádobyvtipnými hláškami o opilcích. Záchody ve stylu Four Seasons, tj. čtyři toitoiky pěkně v zákrytu vedle sebe zaměstnají všechny vaše smysly, případně kdo takový zážitek neunesl nebo se chtěl cítit jako doma, byl ještě na výběr plot hned vedle ve stínu tribuny.

  • Security + PČR

No…zatímco security byla naprosto v klidu a korigovala jen pár jedinců co se chtěli za každou cenu přesvědčit jestli když se podívají na plot z druhé strany tak to taky vypadá jako plot, policie měla po čase opět svůj den. Touha všem dokázat kdo že je to nejlepší u nás, postupem času nabývala gigantických rozměrů a vrcholila akčními scénami na zpáteční cestě, kdy stroboskop tuning car PČR ve stylu GTA V zběsile předháněl holobus aby včas zablokoval příjezd k benzínce…chyběla jen otočka přes ručku a kaskadér na střeše. Po jednom takovém manévru zůstal náš bus zablokován na dálnici těsně před vjezdem k pumpě a došlo k neplodné výměně názorů kdy uniformovaná strana nejspíš tvrdila, že se zrovna počítá tržba a mohlo by dojít k výbuchu což narazilo na diplomatické argumenty ve stylu ať prostě přestanou buzerovat a jedou si po svejch (jen pro upřesnění, obsah rozhovoru jsem pouze odzíral přes přední sklo, takže je klidně možné, že si venku obě strany vyměňovaly citace ze Shakespeara a jen jsem to špatně vyhodnotil..)…poté ve stylu Safety First tj. po důmyslném zablokování celého pravého jízdního pruhu, za asistence polipsů (policejních psů) a igráčků v helmičkách byli rozptýlení cestující nahnáni zpět do busu, který následně prorazil zátaras a k benzíně se cca po 20 minutách zdržení stejně dostal….

  • Souhrn

Suma sumárum zatím nejspíš nejhorší podzimní výjezd, zpožděním na odjezdu počínaje, pokračuje ubohým zázemím v sektoru na stadiónu a policejní buzerací konče. Ovšem hradecký fanoušek je tvor velice otrlý po všech stránkách, takže po repre pauze a dvou domácích zápasech stejně těch pár nezlomných, věrných a blbých opět vyjede zase a minimálně 15 jich určitě bude…. :-)