Rozhovor s Jiřím Plíškem

Jak byste zhodnotil celou zimní přípravu?
Zimní příprava byla vydařená, co se týče věcí, které jsme chtěli potrénovat. Splnilo se nám víceméně všechno, co jsme si přáli. V Břízkách jsme měli kvalitní soustředění. V Turecku na herním soustředení nás zlobilo trochu počasí, ale terén byl lepší než tady. Vyhýbala se nám zranění, což bylo velmi důležité, po těch problémech z podzimu. Během zimní přípravy jsme odehráli dobré výsledky.

Do kádru přišli noví hráči. Představíte je?
Přišli k nám mladí hráči, Simerský a Hájek. Jsou to obránci, oba dva jsou mladí talentovaní hráči, kteří jsou tu proto, aby nás přesvědčili o svých kvalitách. Jestli budou mít potenciál pro hradecký fotbal, tak s nimi budeme v létě řešit případnou opci. Dalším hráčem je Marek Kulič, který je pro nás velkým přínosem. Má zkušenosti, je to osobnost, a já doufám, že se mu bude v Hradci dařit.

V týmu jsou někteří hráči zranění. Jak na tom jsou?
Zranění máme dlouhodobé. Pavel Dvořák bude moci nastoupit nejdříve v létě, Jirka Janoušek nám tento týden začal běhat, ale ještě to bude na delší dobu. Dušan Uškovič se připravuje individuálně, zatím není schopen běhat s míčem, tady taky nelze čekat brzký návrat. U Tomáše Malinského je to podobné. Do zápasu by mohli naskočit nejdřív až za měsíc. Radek Hochmeister je vpořádku.

A Filip Klapka?
Vypadá to, že je zdravotně v pořádku. Samozřejmě má kondiční handicap, ale bude k dispozici.týmu. Je na nás, abychom ho dali co nejdříve do herní pohody. Filip s námi jede do Jihlavy.

Jak byste popsal zápasy na herním soustředění a kvalitu týmů?
Kvalita týmů si myslím, že byla průměrná. Týmy nebyly nějak extra silné. Naše kvalita byla o něco lepší, a ta se ukázala i v zápasech, kde jsme všechny tři vyhráli.

Cílem sezony je záchrana. Co může rozhodovat zápasy?
Potřebujeme aby tým byl zdravý, to bude důležité. Tým tak bude pohromadě. Musíme získávat body a jít ze zápasu k zápasu a rvali jsme se o každý bod,

Kolik bodů si myslíte, že bude stačit?
Říká se, že 32 bodů je jistota. Uvidíme jak to bude letos, tabulka je vyrovnaná.

V pátek jedete do Jihlavy. Co od toho zápasu lze očekávat?
Je to první zápas v jarní části. Jihlava je nepříjemný soupeř. Doufáme, že získáme nějaký bod.

S jakým výsledkem byste byli spokojeni?
Určitě s remízou, ale výhra by byla nejlepší.

Fanoušci Hradce o zimní přestávce ladí formu i na basketbale. Víte o tom?
Slyším to poprvé, ale když se fanoušci setkají v hale, tak to musí být pořádné peklo.

Děkuji za rozhovor. Ať se daří!

(by Ludwajs)