ROZHOVOR S HRDÝM PARTNEREM

Pan PaedDr. Jindřich Vedlich, Ph.D., je náměstkem primátora pro rozvoj, investice a dotace na královéhradeckém magistrátu. Pro fanoušky Votroků je to nejvýraznější “magistrátní” postava na cestě za novým stadionem, protože příprava výstavby patří právě do referátu pana náměstka Vedlicha. Jeho vysokou postavu lze vidět na téměř každém domácím utkání Votroků, pracuje také v představenstvu klubu a je již druhým rokem členem HRDÝCH PARTNERŮ FC HK.
Požádal jsem pana náměstka o krátký rozhovor právě při příležitosti jeho opětovnému připojení se k tomuto projektu podporovatelů Votroků.
Pane náměstku, vy patříte k pravidelným návštěvníkům prvoligových zápasů Votroků. Stal se pro Vás fotbal koníčkem až v posledních letech, nebo jste dlouholetým fotbalovým fanouškem?
V žádném případě pro mne nejde o něco nového. Na fotbal v Hradci chodím od dětství, už jako malý kluk jsem chodil na Spartak, ať se dařilo více, či méně. S Votroky jsem prožil mnoho a mám spoustu zážitků, například zápas, kdy se loučila legenda Pavel Černý a v závěru zápasu se s ním na hřišti v našem dresu objevil jeho syn.  Byl jsem tehdy v hledišti se svým synem a snad i proto je to pro mne jeden z nezapomenutelných okamžiků.
                                                                                                                                                                                         
Sledujete i jiné hradecké sporty ?
Samozřejmě, vždyť obě moje dcery hrály aktivně basket. Syn pak byl v dětství členem Votroků, kde ho mimochodem vedl dnešní trenér juniorky Luboš Prokopec. Na něj dodnes velmi rád vzpomínám nejen pro jeho velké fotbalové znalosti, ale i jako na člověka s vynikajícím přístupem k malým fotbalistům. Syn se však nakonec také rozhodl pro basket, vždyť v 15-ti letech měří 201 cm…. :-) . Takže po fotbalu je pro mne sportem číslo 2 basketbal.
A co vy a sport jako hráč? Vaše postava napovídá, že i vy jste asi koketoval převážně s basketbalem ?
Ne, já jsem se hlavně věnoval karate. Samozřejmě, že i basket jsem si zahrál, ostatně hrál jsem v mládí za MONTAS v Kuklenách i fotbal, ale protože jsem byl již hodně vysoký, byl jsem brankář. Basketu jsem se ale věnoval hodně dlouho v různých nižších soutěžích. Fotbal si dodnes občas zahraji díky malé kopané, která má v Hradci velkou tradici a širokou základnu.
Vraťme se nyní k Votrokům. Jak fanoušek Jindřich Vedlich hodnotí uplynulou sezónu ?
Kladně, protože se podařilo splnit ten základní cíl – potvrzení prvoligové příslušnosti Votroků i pro další ligový ročník. Snad každý ví, že je druhá sezóna těžká, říká se že těžší než ta nováčkovská, a proto mám upřímnou radost z toho, že hradečtí fanoušci budou moci již třetí rok po sobě chodit na první ligu. I já jsem viděl, že jaro bylo pro nás hodně těžké. Osobně si myslím, že hlavním problémem byla zranění Klapky a Fišera. Střední záloha je motorem týmu a absence takto kvalitních fotbalistů prostě vadit musela. Ale ostatní kluci je nahrazovali bojovností.
Jste ve velkém pracovním vytížení, takže předpokládám, že přípravné zápasy sledujete hlavně v tisku. Zaregistroval jste příchody nových hráčů ? Fanouškovská obec si slibuje hodně od příchodu Harise Harby.
Mám informace ne z novin, ale přímo z klubu. Jako člen představenstva dostávám informace od ředitele Ríši Jukla, byl jsem na jednání s novou trenérským tandemem, byl jsem od pana Škorpila informován i o jednání v Bosně o příchodu posil. A mám z těchto informací dobrý pocit. A výkony letních posil v přípravě ukazují, že by mohlo jít o kvalitní nákupy.
Takže jste před začátkem nového ligového ročníku naladěn optimisticky ?
Ano. Trenér Plíšek na mne udělal velmý dobrý dojem a mám k jeho práci naprostou důvěru. Navíc se již uzdravil Klapka, jehož kvalita by měla záloze pomoci. Tým posílil ofenzívu, v přípravě dáváme dost branek – ano, věřím, že budeme v lize hrát více než důstojnou roli. Ale já jsem naladěn optimisticky i z pohledu na klub jako celek, protože mne hodně zajímá práce s mládeží. A tady vidím velmi dobrou perspektivu. Podařilo se nám otevřít centrum Bavlna a pracuje nám v klubu mnoho obětavých, pro fotbal zapálených odborníků, díky kterým, jak pevně věřím, si dokážeme i v budoucnu vychovávat kvalitní prvoligové fotbalisty.
 
Závěrem bych chtěl popřát našim hráčům pevné zdraví a samozřejmě i štěstí, novému trenérovi, kterého pokládám za vynikajícího odborníka, přeji co nejlepší start do sezóny a nám fanouškům samozřejmě co nejvíce radosti z výkonů Votroků a hodně branek v sítích našich soupeřů.
Díky za rozhovor.
za VOTROKY 2000 se ptal
Fanda Řehounek