PŘEDSTAVUJEME TRENÉRA JIŘÍHO PLÍŠKA

Pan Jiří Plíšek převezme tým Votroků po utkání na Žižkově. Protože Míša Šmarda odchází pracovat jako asistent do Jablonce, zůstane, podle sdělení klubu, u týmu pouze trenér gólmanů Karel Podhajský, jméno nového asistenta zatím není známo.

Jiří Plíšek (nar. 1972)

začal s trénováním v roce 1991, kdy ještě jako hráč Tatranu Smíchov vedl žáky v pražském klubu TJ Ruzyně. Po následných angažmá u mládeže Viktorie Žižkov, Motorletu a FK Mladá Boleslav, působil v letech 2001-2001 v Boleslavi jako asistent u A-týmu. V letech 2002 až 2004 vedl české juniorské reprezentace do osmnácti, devatenácti a šestnácti let. 

V roce 2004 vedl jako hlavní trenér slavný bosenský klub FK Željezničar Sarajevo, odkud po skončení angažmá přivedl do české ligy současného útočníka Manchesteru City Edina Džeka, kterého poté vedl i v druholigovém Ústí nad Labem. V létě roku 2006 podepsal smlouvu v 1. FC Slovácko, se kterým sice v prvním ligovém zápase zvítězil, ale po následné sérii bez výhry a propadu na poslední místo v tabulce na post trenéra rezignoval. Krátce poté přijal nabídku pražské Sparty na post sportovního manažera, kde měl na starosti hlavně vyhledávání talentů. V létě roku 2008 nahradil Petra Radu ve funkci trenéra prvoligových Teplic, se kterými hned v první sezóně vyhrál český pohár. Po následujících dvou ročnících, které nenaplnily očekávání, se dohodl s vedením klubu na ukončení spolupráce. Poté uzavřel smlouvu s fotbalovým klubem FK Sarajevo , zde ale skončil záhy z rodinných důvodů.

 

Největším trenérským úspěchem Jiřího Plíška je vítězství v Českém poháru s Teplicemi v sezóně 2008-2009.

Články o p.Plíškovi, uveřejněné v posledních letech na idnes,  naleznete zde .

Psáno z využitím wikipedie.