23. kolo: FC Trinity Zlín – FC Hradec Králové 2:2 (2:1)

Hradečtí fotbalisté ve Zlíně dvakrát prohrávali, ale pokaždé se jim podařilo skóre vyrovnat. V závěru zápasu dokonce sahali po třech bodech, bohužel jsem neproměnili dvě stoprocentní šance, a tak si odvážíme asi spravedlivý bod za remízu 2:2.

Zápas

Sobotní odpoledne přivedlo východočeské fotbalisty zpod Bílé věže na Moravu, kde změřili své síly s borci ze Zlína. Ačkoliv se čistě podle pohledu na tabulku a podle posledních vzájemných soubojů mohlo zdát, že budou mít hosté navrch, hned úvod utkání tuto vizi smetl. Zlínští na černobílé vlétli a než se Votroci stihli zformovat, otevřeli domácí stav utkání – již v páté minutě tak na tabuli svítilo 1:0, když se střelou k tyči trefil gruzínec Chanturishvili. Pro tohoto zlínského záložníka to byl již třetí gól sezóny. Votroci se však nenechali zaskočit a postupně upevňovali kontrolu nad balonem, což k radosti návštěvníků sektoru F vedlo pět minut před řádným koncem poločasu k vyrovnání. Po krkolomné akci se hlavou prosadil Matěj Koubek! I pro tohoto hráče je to letos třetí povedená trefa. Stále ještě veselící se kousek stadionu však dostal o několik chvil později studenou sprchu. Již v běžícím nastavení totiž poslal Hradečákům pozdrav do šatny útočník Libor Kozák. Poločas tedy končíme s mankem jedné branky.

Druhá půle utkání je tedy opět ve znamení honby za vyrovnáním, což se po úspěšném tlaku daří. Ve dvaasedmdesáté minutě koriguje navrátilec Vašulín, pro něhož je to po odmlce zaviněné zraněním aktuálně čtvrtý gól. Od tohoto okamžiku se hosté po uzavřeném „vyrovnat“ domáhají již klasického „otočit!“ Toho se jim mohlo dostat takřka na samém závěru mače, kdy po mele ve zlínském vápně nešťastně vyhořel dnes už jednou úspěšný Matěj Koubek. Mužstva se tak po čtyřech minutách nastavení (během něhož hrají Votroci po červené kartě domácích chvíli v počerní výhodě) nakonec rozcházejí smírně a rozdělují si po bodu. Navzdory faktu, že Votroci museli skrze celý zápas svého protivníka dohánět, lze říct, že měli alespoň optickou převahu. Rovněž je nutno podotknout, že je to čtvrtý venkovní neprohraný duel v řadě – a to venkovní v pravém slova smyslu. Srovnejte s aktuální statistikou posledních pěti „domácích“ zápasů!

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Kodeš, Čech – Gabriel, Kučera (46. Rada), Smrž, Harazim (59. Vašulín) – Kubala (90+4. Pudhorocký), Koubek, Ryneš

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Výjezdu do Baťova města se podle dostupných zdrojů zúčastnilo 26 Votroků, přičemž zhruba třetina vyjela vlakem. Fandění tentokrát nic extra – mladší část zúčastněných víceméně jen přihlížela. Stejně tak s občerstvením to nebylo valné. S účastí větší než pár kusů zde patrně nepočítali, takže standardní donášková služba. Ta to nicméně po chaotickém objednávkovém systému nakonec vzdává. V kotli byly vyvěšeny vlajky Chocně, Notor Fanatics a Old Boys Jičín.

Fanoušci Votroků ve Zlíně

Závěr

Příští mistrovské utkání odehraje Hradec v boleslavské Lokotrans aréně s pražskou Spartou. Poslední zápasy se nám v azylu vůbec nevyvedly, s těžkými vahami se nám však v této sezóně body poměrně sbírat daří. Prolomíme tedy o nadcházející sobotě zmíněnou nelichotivou sérii domácích porážek vskutku unikátním skalpem? A zvládne se z Hradce vůbec vypravit bus? Co z toho je realita, to ukáže víkend.