Letní příprava na novou sezónu

Příprava na novou sezonu je v plném proudu. Součástí přípravy bylo nejen tradiční soustředění v Písku, ale také přátelské zápasy. Votroci jej odehrávají převážně s celky z druhé nejvyšší soutěže.

Prvním zápasem byl semifinálový duel v rámci turnaje v Benátkách nad Jizerou. Soupeřem Hradce byla Příbram, kterou “Votroci” smetli 5:1 (Firbacher 3, Dvořák, Rybička) a postoupili do finále. Ve finále se proti nim postavil liberecký Slovan. I ten byl nad síly našich fotbalistů, kteří si po necelé půl hodině hry udělali tříbrankový náskok a s přehledem vyhráli 4:1 (Prekop, Gabriel, Rada, Vašulín). Před soustředěním v Písku odehráli „černobílí“ ještě jeden duel. V Hořicích byl naším soupeřem Varnsdorf. Hradec toto přátelské utkání vyhrál 3:1. O góly se postarali Rada, Čech a Rybička.

Po duelu s Varnsdorfem čekalo na Votroky soustředění v Písku. Na konci soustředění se utkali s béčkem Sparty. Hradečtí duel zvládli a vyhráli 2:1 (Prekop, Vlkanova). V půlce července se v krátkém období odehrály dva přípravné zápasy v Opatovicích nad Labem. Středeční duel byl slibně rozehraný, “Votroci” ho nakonec výsledkově nezvládli. Hradec vedl v zápase s Duklou Praha 2:0 a poté přišel nepochopitelný zkrat. Tři rychlé góly během deseti minut znamenaly otočení skóre, které vydrželo až do závěrečného hvizdu. Dukla zvítězila nad Hradcem 3:2 a připravila mu první prohru v přípravě. Sobotní duel, hraný nedaleko Hradce Králové, byl přeci jenom výsledkově lepší. Votroci po brance Vašulína porazili Jihlavu 1:0.

Poté “Votroci” uprostřed týdne zajížděli na hřiště Vysokého Mýta. V utkání díky úvodní brance ze 7. minuty vedli, když se trefil Rybička. Inkasovaný gól domácí nabudil a během pár minut otočili vývoj utkání. O dvě branky se zasloužil Haladei. Další branka padla až v 66. minutě, kdy se o vyrovnání postaral Dan Vašulín. V posledních minutách hry strhl vedení na stranu černobílých Petr Kodeš. Další branka už nepadla, a tak Hradec vyhrál 3:2. V generálce před začátkem nového ročníku zajížděl Hradec do nedaleké Chrudimi. V utkání se prosadili dvakrát Vašulín a dvakrát Kubala. Votroci se díky výhře dobře naladili na ligu, která startuje koncem července.

  • 1. FK Příbram – FC Hradec Králové 1:5
  • FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec 4:1
  • FC Hradec Králové – FK Varnsdorf 3:1
  • FC Hradec Králové – AC Sparta Praha “B” 2:1
  • FC Hradec Králové – FK Dukla Praha 2:3
  • FC Hradec Králové – FC Vysočina Jihlava 1:0
  • SK Vysoké Mýto – FC Hradec Králové 2:3
  • MFK Chrudim – FC Hradec Králové 0:4

V rámci přípravy se trochu pozměnil kádr, černobílý dres již nebudou oblékat: Jan Mejdr (Sparta), Vilém Fendrich (?), Dominik Soukeník (Karviná), Denis Donát (Mladá Boleslav), Jiří Katěřiňák (Třinec) a Jan Král (Eupen).
K odchodům patří i příchody. Ty byly prozatím následující: Adam Gabriel (Sparta), Vojtěch Smrž (Karviná), Ondřej Ševčík (Líšeň), Pavol Bajza (Karviná). Na Jakuba Klímu a Filipa Kubalu klub uplatnil opci.