17. kolo: FC Hradec Králové – FK Baník Sokolov 2:0 (0:0)

První jarní kolo jsme zvládli a zvítězili po brankách Vlčáka a Pláši 2:0, nicméně to pro nás nebyl jednoduchý zápas, ale díky naší trpělivosti jsme se po něm mohli radovat z prvních tří bodů v roce 2019.

Zápas

Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme možnost zahrávat několik rohů, ale žádný z nich nebyl nebezpečný. Centry letěly dlouho nebo byly přetažené, možná vinou silného větru. Soupeř v první půli zahrozil dvakrát, nejprve se dostal k hlavičce jeden z hráčů Sokolova, ale Oťas si s jeho střelou hravě poradil. V provozní teplotě ho udržel i kapitán hostů Glaser, který vyslal přízemní střelu, ale Radim byl opět bezchybný.

Do druhé půle trenér Frťala hráče v kabině nabádal, aby zrychlili rozehru standardních situací a byli nadále trpěliví, že to přijde. A přišlo. Nejprve měl velkou šanci Adam Vlkanova, kterého našel centrem Wesley Da Silva. Vlčák si míč skvěle zpracoval a vystřelil, ovšem jeho střelu bokem vytěsnil na břevno brankář Belaň. Hru “votroků” hodně oživil střídající Filip Zorvan, který byl u zrodu naší první branky, kterou i přes pád ve vápně vsítil aktivní Adam Vlkanova – 1:0. Druhá branka přišla o pár minut později, když si na centr Kateřiňáka naběhl Mára Plašil. Jeho hlavičku sice brankář vyrazil, ale Pláša měl možnost dorážky a nemýlil se – 2:0. V závěru nám pomohlo, že byl jeden z hostů po druhé žluté kartě vyloučen a zápas jsme již jen kontrolovali a zaslouženě zvítězili.

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na stadion si našlo cestu okolo dvanácti stovek diváků, kteří si již za turnikety měli možnost zakoupit Černobílý Gól, který je čím dál obsáhlejší a určitě se dočtete mnoho zajímavého, v tomto byl například rozhovor z řidičem autobusu, který dopravuje “votroky” na venkovní utkání.
Asi čtyřicet aktivních fanoušků se sešlo i v sektoru pro domácí fanoušky, jen škoda, že byli roztahaní po celé kleci, nevypadalo to dobře a ani fandění nebylo tentokrát vůbec dobré. Do příště se na tom snad zapracuje a bude to o poznání lepší. Tentokrát byl do repertoáru kotle zařazen i pokřik “CHCEME STADION”, který nebude chybět ani v dalších zápasech.
Po zápase probíhá tradiční děkovačka s kotlem a hráči. Budeme rádi, když vydrží po vítězných zápasech na tribuně všichni fanoušci a děkovačku si příště užijeme všichni společně a zařveme si “Hradecký útok”!

Do kasičky se nám podařilo vybrat 1 557 Kč. Všem, kteří přispěli dostali na památku nějaké samolepky. Díky vám všem – část peněz půjde na dobrou věc a zbytek na choreografie a další potřebné věci.

Fotogalerie

(Zdroj fotek: fchk.cz)

Závěr

  • Tři body zůstaly v Hradci Králové!
  • Do kasičky se vybralo 1 557 Kč, díky všem!
  • Hlaste se na výjezd do Vítkovic!