20. kolo: FC Hradec Králové – FK Fotbal Třinec 5:1 (2:1)

V pátek bylo na programu 20. kolo druhé nejvyšší fotbalové soutěže a hradečtí votroci přivítali na stadionu Pod Lízátky fotbalisty Třince. Soupeř je v této sezóně velkým překvapením a okupuje horní příčky tabulky. Naši borci se však skvěle připravili a soupeři nasázeli “bůra”. Utkání nakonec tedy skončilo značným rozdílem 5:1 pro černobílé barvy.

Zápas

Hráči si vůbec nepřipouštěli nic jiného, než že v utkání budou makat na 100% a výsledek se dostaví. To se nakonec povedlo.
Od úvodního hvizdu jsme byli aktivnějším týmem na hřišti. Ve 12. minutě se nám podařilo vsítit první branku utkání, když se po centru Vlkanovy prosadil hlavou Honza Pázler – 1:0. V 17. minutě si tito dva borci role otočili. Pázler se postavil k přímému kopu, jeho tvrdou střelu brankář vyrazil, ale dorážku “Vlčáka” už chytit nemohl – 2:0. Z kotle se v tu chvíli ozývalo “Dejte jim bůra, votroci”. Radost a skvělý dojem z předvedené hry nám ve 40. minutě z rychlého protiútoku zkazil hostující Juřena, který překonal Ottmara – 2:1.
Ve druhé půli jsme opět dominovali a bylo pouze otázkou času, kdy zase odskočíme na rozdíl dvou branek. Tuto šanci nám nabídli hosté v 64. minutě, když zahráli ve vápně rukou a Pázler se z penalty nemýlil – 3:1. Domácí fanoušci ještě pořádně neoslavili třetí branku a už to bylo 4:1, když se trefil po pasu Schwarze Jiří Funda.
Trenér Havlíček potom stáhl oba útočníky a poslal na plac mladé duo Zorvan – Miker a druhý jmenovaný se prosadil v samotném závěru – 5:1. Pro devatenáctiletého talenta Jirku Mikera to byla první branka za hradecký A-tým.
Fanoušci, kteří v prvním poločase toužili po “bůru” se nakonec dočkali a “votroci” zvítězili hladce vysokým rozdílem 5:1.

Návštěvnost

Na stadion si našlo cestu 1150 diváků. Návštěva se konečně vyhoupla přes tisíc fanoušků, ale hodně samozřejmě udělalo slunečné počasí a také početná výprava “hokejových” fans z Třince. Nyní je potřeba potvrdit vítězství ve Vlašimi, protože jedině tímto způsobem si fanoušci najdou cestu zpět na stadion.

Velká škoda, že se zápas nezačal hrát už od 13:30, bohužel potom spousta lidí odcházela dříve ze zápasu kvůli hokeji. Tribuna potom byla dost prořídlá. Naši kluci si za takový výkon zaslouží podporu 90 minut a v závěru pořádnou děkovačku se všemi fanoušky.

Fandění, ultras a vše okolo

Fandění tentokrát nebylo vůbec dle našich představ. Oproti derby to bylo nebe a dudy. Ve 30. minutě se prezentujeme nápisem “Hradečáci” a mávacími vlajkami. Ve druhém poločase nás nakoply vstřelené branky a také neutichající chorál “Černobílá síla nazývaná Votroci”. Ti kteří měli zájem fandit si zápas užili, ale samozřejmě čím více lidí chce fandit, tím je výsledek lepší.

Do příštího zápasu to musíme zlepšit, aby se kluci na hřišti opět mohli opřít o naši hlasitou podporu.
V kotli nestojíme o fanoušky, kteří sedí, baví se mezi sebou, hrají si s telefonem – navštěvujte vedlejší sektory, díky!

Na závěrečnou děkovačku nás moc nezůstalo, protože většině je přednější, aby měli své místo na hokeji, než aby oslavili s kluky vítězství. Těm, kteří si zápas užívali a zůstali až do konce patří velké DÍKY!

Fotogalerie

(Autor fotek: Luboš Lorinc)

Závěr

  • Votroci zabrali a nadělili Třinci pět branek!
  • Posun v tabulce je parádní, ale máme více odehraných utkání, musíme makat dál!
  • Střelecká forma Pázlera je zpět, Vlkanova má životní formu!
  • Jirka Miker vstřelil první branku v mistrovském zápase za A-tým