Výjezdové vysvědčení: FK Varnsdorf

Další zajímavé známkování, tentokrát z útulného stadionku ve Varnsdorfu. Určitě se dočtete mnoho pozitivních věcí na tento výjezd a třeba vyrazíte příště do této destinace s námi.

  • Cena vstupného + počet diváků

Utkání dvou týmů z opačných pólů tabulky vidělo dle místního hlasatele 1030 diváků. K překonání tisícovky pomohlo i třiačtyřicet věrných fanoušků z Hradce Králové. Za lupen chtěli ve “Vanďáku 60 korun, což není žádná tragédie, ženy, studenti a důchodci měli nárok na slevu.

  • Přístup do sektoru + výhled

Přístup byl velmi podobný tomu ve Frýdku, neboť jsme se do tzv. “kotce” (čti sektoru) dostali opět přes domácí fanoušky. Tentokrát jsme však nešli v doprovodu pořadatelů všichni společně, ale každý si šel, kam se mu zachtělo.
Výhled ze sektoru byl super, ani mu nevadila atletická dráha a “Hamplikovo doskočiště”, pořád je to blíže ke hřišti než “U nás v Mechově”. Náš sektor byl oddělen od hlavní tribuny menším plotem, na který byla možnost pověsit vlajky. Nikde žádné pavoučí sítě, ostnaté dráty nebo třímetrový plot jako ve Frýdku, vše jako na dlani. :grin:

  • Občerstvení a WC

Jediné občerstvení bylo z druhé strany hlavní tribuny, nebyl problém se tam dostat. Pivo bylo za lepší cenu než na hradeckém stadionu. Na severu Čech se točil Konrád z Vratislavic a byla zde i točená kofola. Půl litru této limči vyšlo na pouhých 15 korun. Na stadionu se dala zakoupit i opečená klobása, takže takové „meníčko“ (klobása + limonáda) vyšlo na 55 Kč.
Záchody jsme našly, jednalo se o dvě zelené EKO Delty, které byly ovšem zamčené. Pořadatelé nás tedy nasměrovali vykonat potřebu k místním břízám, ženy to musely bohužel vydržet a nepustit!

  • Pořadatelé + PČR

S policií jsme tentokrát neměli žádné problémy, asi to bylo tím, že neměli tušení, kde se zrovna nacházíme. Po zápase jsme zahlédli dvě dodávky, ale nějak se neprojevovali a to nám vyhovovalo.
Tentokrát slovo “security” zaměním za slovo “pořadatel”. Kluci z ochranky byli v pohodě, neměli s námi žádné problémy a na druhou stranu ani my s nimi.
Zajímavé však bylo, když se u nás zastavil při rozcvičce hl. pořadatel a ptal se nás, kdy přijede ten autobus se zlými fanoušky. Zeptali jsme se ho, kdo šíří tyto mylné informace. Vůbec nás nepřekvapilo, že odpověděl policajti. Opět z nás dělají hovada, přitom se tak chovají hlavně oni!

  • Souhrn

Výjezd se nakonec povedl, hodně nás pobavili hasiči, kteří se na nás chystali a nakonec zapadli. Na pomoc jim přijel o přestávce jeřáb a vytáhl je, načež jsme reagovali popěvkem “Co jste hasiči”. Cestou na fotbal jsme se stavili v oblíbeném pivovaru Rohozec, zpátky jsme si naopak v “holáči” připomněli několik hradů, zřícenin a válečných bunkrů, kterých je po cestě z Varnsdorfu opravdu hodně. Suma sumárum, výjezd příjemný, ale domů pouze s jedním bodíkem!

  • Hláška dne

“Markéto!”