Hladký postup do 3. kola MOL Cupu

Hradečtí fotbalisté hladce porazili Chrudim a postoupili do 3. kola MOL Cupu. Ve třetím kole na Votroky čeká soupeř z Prahy, Bohemians Praha 1905.

Votroky po měsíci čekal stejný soupeř. Před měsícem to bylo v rámci přátelského zápasu, ve kterém Hradečtí utrpěli debakl 4:1. O víkendu se na stejném stadionu odehrál pohárový zápas. Zápas byl tentokrát jednoznačný pro Hradec. Po skvělém vítězství 5:0 postoupili do dalšího kola poháru.

Votroci začali aktivně a ve 3. minutě se ujali vedení. O vedoucí branku se postaral hradecký obránce Holeš, jenž si naběhl na centr a hlavou nedal brankáři Chrudimi žádnou šanci. Následně Černý trefil tyč a Pázler v dobré příležitosti nevyzrál na Vostradovského. Osmělili se i domácí, ale jejich pokusy skončily buď v rukavicích Radima Ottmara nebo mimo branku.

Po změně stran měl výtečnou možnost k vyrovnání Holub, ale Ottmara nepřekonal. Po necelé hodině hry se po faulu na Malinského kopala penalta. Míč si na puntík postavil Mareš a ač brankář Vostradovský vystihl směr, tak na míč nedosáhl – 0:2. Po chybě chrudimské obrany zvýšil náskok David Vaněček – 0:3. Střídající Jirka Janoušek byl na hřišti pouhé dvě minuty a povedenou střelou se zapsal do statistiky střelců – 0:4. Pověstného bůra zaznamenala nová letní posila Javůrek. Votroci tak vyhráli na hřišti Chrudimi vysoko 0:5 a postupují do dalšího kola, v němž se utkají s pražskou Bohemkou, která porazila v ten samý den hradeckou Olympii výsledkem 2:1. Výborným výkonem se opět prezentoval Adam Vlkanova, jenž dělal výrazné problémy obráncům Chrudimi a také připravoval šance pro své spoluhráče.

Na stadion si našlo cestu 715 diváků, aktivních “votroků” bylo na zápase kolem pětadvaceti, celkem však mnohem více.