Výjezdové vysvědčení – SK Dynamo České Budějovice

Nyní Vám přinášíme pár zajímavých informací, jak to chodí v Českých Budějovicích. Dozvíte se například, kde je umístěn sektor, jaká je zde obsluha a další potřebné informace, které si dobře zapamatujte. Příští rok se Vám nejspíš nejspíš budou hodit, kéž bychom se mýlili. :-)

  •  Cena vstupného + počet diváků

V Budějovicích po Vás na pokladně chtějí 100 korun, je to taková klasická cena z našich stadionů. Ovšem, vzhledem k tomu, že šlo o zápas, kde se jedná o záchranu, mohlo být vstupné daleko levnější, jak jinak nalákat lidi na tribuny. Možná by davy lidí nalákala předvedená hra, ale když “Budějky” na jaře ještě nebodovali (až s námi), tak je to těžké. Náštěvnost stála za houby, i když to byla takříkajíc “poslední šance na záchranu pro oba kluby” bych čekal více diváků na obou stranách. Do karet nám hrálo, jak počasí, tak den a čas. Pro mě obrovské, ale ne překvapivé zklamání.

  • Přístup do sektoru  + výhled

Holobus se dá zaparkovat asi 30 metrů od pokladen. Přístup do sektoru je klasický jako všude jinde, koupíš lupen, zatočíš kolotočem, vyjdeš pár schodů a jsi v sektoru. V Budějovicích je však jedna zvláštní věc, že vedle pokladny pro hosty je hned pokladna pro domácí, a tak není problém jít si sednout kamkoliv na stadionu. Sektor hostí je umístěn na kraji podélné tribuny, ale je prakticky hned u lajny a je z něho krásně vidět. Pokud je pod mrakem, tak je to o něco lepší. Budějovice mají totiž jeden z těch sektorů, kam po celý zápas praží slunce, a tak se musí dodržovat pravidelný pitný režim. :-)

  • Občerstvení a WC

Občerstvení nemají v Budějovicích vůbec vyřešené. Klasický stánek, který tam funguje už pár let, byl zavřený. Klobásy Vám tedy podávají přes plot, pití skrz plot a vše je tedy zdlouhavé, protože to nosí až od nejbližšího stánku pro domácí fanoušky. Ovšem natáhnout ruce přes plot pro klobásu se vyplatí, protože stojí za to! Co se týče záchodů, tak jsem byl už i na horších, jako všude jinde spousta vlepek, tagů atd..

  • Sekurity + PČR

Co se týče PČR a sekurity, tak tenhle výjezd byl klidný, PČR žádný zbytečný zásahy proti fans ani pyrotechnice. Sekurity na stadionu v klidu, rádi Vás několikrát upozorní, když si nasadíte kuklu že se to nesmí ani Vás nevyvedou. Myslím si, že takových “pohodářů” by nebylo na škodu angažovat i na ostatní stadiony. :-)

  • Souhrn

Z výjezdu a fandění mám dobrý pocit, sranda, fotbal, fandění, pyro. Bez alkoholu se to ovšem neobejde, ale tenhle výjezd to bylo s alkoholem na minimum, za což ještě jednou palec nahoru! Zas tak dobrý pocit z výsledku nemám, avšak liga ještě nekončí. Budem bojovat dál.