31. kolo: FC Hradec Králové – SK Slavia Praha 4:3 (3:2)

Fotbalisté FC Hradec Králové hostili ve skupině o titul, v nadstavbové části FORTUNA LIGY, pražskou Slavii. Sešívaní přijeli do Mladé Boleslavi jako favorit zápasu, ale srdcem bojující Hradec favorita hodně zaskočil a zaslouženě zvítězil 4:3!

Zápas

Slavia začala zápas dvěma rohovými kopy, ale obrana Hradce pozorně odvrátila. Ve dvanácté minutě zahrál rukou David Hovorka a kopala se penalta. Na možnost penalty upozornil videoasistent. K míči se postavil Daniel Vašulín a Kolářovi nedal šanci – 1:0. O pět minut později bylo vyrovnáno. Olayinka nacentroval míč na volného Juráska a ten nekompromisní ranou ze vzduchu zavěsil za záda Vízka – 1:1. Hradec mohl jít do vedení. Kučera krásnou střelou prověřil Koláře, ten ale předvedl ještě lepší zákrok. Po půl hodině hry bylo znovu veselo na hradecké straně. Klíma nahrál přesně míč Kubalovi a ten se nemýlil – 2:1. Zanedlouho padla v Lokotrans aréně další branka a opět se radovali hradečtí. Kučera se ve vápně uvolnil a krásně obstřelil gólmana Koláře – 3:1. Poslední slovo však měli v prvním poločase slávisté. Schranz nacentroval míč do vápna a Fila se povedenou ranou nemýlil – 3:2. První poločas tak nabídl krásnou podívanou s pěti brankami.

Začátkem druhého poločasu měli Pražané míč na kopačkách častěji. Hradec pozorně bránil a čekal na brejky. Jeden z nich využil Adam Vlkanova. Ten po nahrávce Kubaly nedal šanci brankáři Slavie – 4:2. Po inkasovaném gólu Slavia přidala na tempu. Akce střídala akci a Vízek měl s obranou plné ruce práce. Velkou šanci měl Traoré, ale Vizour krásně chytil. Poté Trpišovský vystřídal a hned první dotyk Kúdely s míčem skončil v brance. Dalekonosnou střelou o tyč snížil na 4:3. Hradec poté srdnatě bránil zuby nehty, ale nebál se kombinovat a vyrazit i dopředu na výlet. Slavia zatápěla, ale pozorný Vízek už další gól nepustil. V závěru zápasu proběhla menší strkanice ve vápně hradeckého brankáře, ale to bylo vše ze zápasu Hradce se Slavií. Votroci předvedli výborný výkon a senzačně porazili mistra ligy.

Sestava Votroků: Vízek – Klíma, Král, Leibl – Mejdr, Kučera, Vlkanova (83. Rada), Kodeš, Novotný – Kubala (90. Prekop), Vašulín (77. Soukeník)

Diváci, fandění a vše okolo

Do Lokotrans arény si našlo cestu 2 907 diváků, což je nejvyšší číslo na “domácím” zápase Hradce. V hradeckém kotli se sešlo asi 60 fanoušků, kteří povzbuzovali své srdnatě bojující borce po celý zápas. Po závěrečném hvizdu proběhla dlouhá děkovačka, protože porazit Slavii je pro nás velkým svátkem.
Hostů dorazilo do Mladé Boleslavi kolem dvou tisíc. Sešívaní nejen z Prahy, ale ze všech koutů České republiky obsadili celou protilehlou tribunu, ale byli i na tribuně za brankou a také mezi hradeckými. Na tribunách zápas jednoznačně ovládli, ale po utkání se radovalo devět stovek spokojených fanoušků z Hradce Králové.

Závěr

Hradec v dalším kole zajíždí do Prahy. V sobotu 30.4. se utká od 19 hodin na Letné s pražskou Spartou. Pojeďme podpořit naše fotbalisty, určitě si to zaslouží. Nadstavba je jak pro hráče, tak pro nás fanoušky něco navíc, proto je třeba si to užívat!