21. kolo: FC Hradec Králové – SK Dynamo České Budějovice 2:2 (1:1)

Ve 21. kole FORTUNA LIGY hostili fotbalisté FC Hradec Králové v mladoboleslavském azylu SK Dynamo České Budějovice. Zápas byl vyrovnaný na skóre jak v konečném výsledku, tak i v poločasech a i v počtu červených karet. Votroci v bláznivém zápase remizovali 2:2.

Zápas

Hradec byl od začátku zápasu aktivnější, ale Votroci nebyli v zakončení přesní. To ukončila 26. minuta. Mejdr přihrál Radovi, ten zasekl míč a pravou (slabší) nohou poslal míč o tyč do branky – 1:0. Hradec nadále útočil, dostával se do šancí, ale ty zůstaly nevyužity. V nastavení prvního poločasu zahrávali Jihočeši osmý roh a ten už bohužel využili. K míči se na malém vápně dostal van Buren a srovnal stav utkání na 1:1.
Začátek druhého poločasu vyšel lépe pro budějovický tým. Hosté zahrávali rohový kop, Mihálik míč poslal do tyče a do prázdné branky dorazil Škoda – 1:2. V 64. minutě bylo ještě hůře. Kodeš, který se vrátil po karetním trestu, obdržel druhou žlutou a předčasně musel opustit hřiště. Hradec byl ještě více nabuzen a odměnou byla penalta s červenou kartou pro Čoliče. Tuto situaci si musel ověřit sudí Radina u videa. Jakub Rada, penaltový mág, nedal šanci Šípošovi a srovnal na 2:2. Vyrovnávací gól nabudil Hradec ještě víc. V závěru zápasu Hradec měl na svém kontě velkou sérii rohů, ale ani jeden nezůstal využitý. Gól byl blízko. Hradec v azylu remizoval 2:2. Remíza 2:2 byla již čtvrtá v této sezóně.

Sestava Votroků: Fendrich – Klíma, Král, Čech – Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný – Kubala (55. Prekop), Vašulín (86. Kučera), Vlkanova

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Do Lokotrans arény si našlo cestu 638 diváků. V kotli Hradce se sešlo asi 40 fanoušků, kteří fandili celý zápas. Ke konci zápasů fandění gradovalo díky vyrovnávacímu gólu na 2:2. Hradecké borce poté povzbuzoval celý stadion, ale kýženému třetímu gólu to bohužel nevedlo. Pro budějovické fanoušky byly připraveny lístky do sektoru hostí, ale ti nepřijeli.

Závěr

Další zápas čeká Votroky již toto úterý. Ve čtvrtfinále MOL Cupu narazí na pražský tým Bohemians 1905 a o víkendu zajíždíme do Ďolíčku, kde se v rámci 22. kola střetneme ve východočeském derby s Pardubicemi.