14. kolo: FC Hradec Králové – FK Pardubice 1:3 (0:0)

Čtrnácté kolo FORTUNA LIGY nabídlo východočeské derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Podle tabulky byl favoritem Hradec, ale jak se říká, derby nemá favorita. To platilo i poslední víkend v říjnu. Hradec v “domácím” prostředí v Mladé Boleslavi nestačil na svého rivala z Pardubic a prohrál 1:3. Jediný gól Hradce vsítil Filip Kubala. Před začátkem derby byly předány dary legendě černobílého klubu. Pavel Černý st. slavil v nedávné době kulaté šedesátiny. Všechno nejlepší Rume!

Zápas

Zápas začal dobrými šancemi pardubických hráčů, ale naštěstí pro Hradec se stav ve druhé minutě neměnil. O pár minut později zahrozili opět hosté, jmenovitě Hlavatý, ale Reichl přečetl hru a včasně vyběhl. Poté zahrozili i hradečtí, ale Vašulína vychytal Markovič. Zanedlouho těsně minul branku Markoviče Kubala. V 37. minutě hostující Janošek trefil břevno Reichlovy svatyně. Poslední dobrou šanci měl Smrž, ale dobře se blýskl Markovič. První poločas branku nenabídl, ve druhém už však branky padaly.

O první branku se postaral pardubický Janošek. Ten zahrával přímý volný kop a vymetl všechny pavučiny v horním rohu Reichlovy branky – 0:1. O pár minut později bylo vyrovnáno. Ryneš krásným centrem našel Filipa Kubalu a ten se po zpracování a přesném zakončení nemýlil – 1:1. V 71. minutě se měnil stav potřetí. Exhradecký Pavel Černý se dostal k odraženému míči a krásnou ranou vymetl pavučiny z druhého horního rohu Reichlovy branky – 1:2. O pět minut později přišla další studená sprcha pro Hradec. Na konci krásné souhry byl výborně hrající Janošek a ten nedal Reichlovy šanci – 1:3. Janošek si mohl připsat hattrick, ale Reichl ho výborným zákrokem vychytal. V zápase se už nic dalšího nestalo a Pardubice po dlouhých 18 letech porazily Hradec Kráové 3:1. Hradečtí mohou litovat prohry, jelikož se mohli posunout na třetí místo.

Sestava Votroků: Reichl – Klíma, Čihák, Smrž – Gabriel, Kodeš (72. Rybička), Kučera, Ryneš – Rada (63. Koubek) – Kubala, Vašulín (63. Ševčík)

Návštěvnost, fandění a vše okolo

Na východočeské derby si do mladoboleslavské Lokotrans arény našlo cestu 2.019 diváků. Hradecký kotel oděný do jednotné barvy, tedy černé, byl slušně zaplněn. Vzhledem k nadstandartnímu počtu v sektoru se dal očekávat solidní support, ten však pokulhával a místy bylo fandění hodně pod průměrem. První poločas ještě snesl nějaké to měřítko, ale druhý byl špatný, máme na čem pracovat. Během utkání jsme se prezentovali v 38. minutě nápisem “Neporazitelnost Votroků v derby dosáhla plnoletosti” doplněna o číslo “18”. Votroci drželi neporazitelnost v derby dlouhých 18 let. Druhou prezentací byla celosektorová plachta s nápisem Votroci a motivem starého loga v pozadí. Plachta byla později doplněna o pár kusů pyrotechniky. Na plotě krom vlajek tentokrát visela i speciální vlajka věnována legendě Pavlu Černému st., který oslavil 60. narozeniny, ještě jednou gratulujeme a přejeme hodně zdraví.
Pardubický sektor čítal kolem sedmdesáti aktivních fans. Normálové seděli v okolích sektorech, ale moc jich nebylo. Choreo ani pyro neměli žádné, ale support měli na slušné úrovni. Po brankách na 1:2 a následně na 1:3 jejich fandění gradovalo.
Po zápase probíhají děkovačky na obou stranách a opouštíme stadion.

Fotogalerie

(autor fotek: Lubko – fchk.cz)

Závěr

Votroci v dalším kole zajíždí na sever Čech. Soupeřem jim bude FC Slovan Liberec. Zápas je na programu v neděli 6.11. od 15 hodin.