Příprava FCHK na jarní část sezóny

Fotbalisté FC Hradec Králové za sebou mají kompletní přípravu na jarní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V klubu došlo k mírným změnám v kádru, byly odehrané přípravné zápasy a také si Votroci užili dril ve Špindlerově Mlýně.

Změny

Z kraje roku přišly dobré zprávy. Klub uplatnil opci na přestup u Jana Závišky a šutéra Daniela Vašulína, a tak pokračují v černobílém klubu nadále. V Hradci dále zůstává i Honza Kodeš, který tu bude další půl rok na hostování z Teplic. V Teplicích bude dále pokračovat Robert Jukl. S týmem začali přípravu i tři mladíci z B týmu – Marek Kejř, Jan Mahr a Jakub Kosař. V barvách černobílého jsme mohli zaznamenat hráče na testech (Zaradny, Baďura), ale ti neuspěli a s klubem se rozloučili. Dalšími testovanými byli dva cizinci. Jedním z nich byl Nigérijec Egbewole a druhý Černohorec Vučić, oba na testech uspěli a získali své smlouvy ve městě pod Bílou Věží. Klubu se podařilo prodloužit smlouvu s Jirkou Kateřiňákem a posílili jsme také na pozici brankáře, kde konkurenci zvýší zkušený Reichl z Olomouce.

K příchodům patří i odchody. V hradeckém týmu pravděpodobně nebudou pokračovat Šípek s Procházkou, kteří si mohou hledat nové angažmá.

Příprava

Během přípravy zažili Votroci tvrdý dril na severu České republiky v Krkonoších. Jako každý rok jezdí do Špindlerova Mlýna. Ze Špindlu se hrdě hlásili Dominik Soukeník a Denny Samko, kteří informovali fanoušky o soustředění na horách v období od 18. do 23. března.

Přípravné zápasy

Votroci v zimní přípravě odehráli osm duelů Nejprve v prvním zápase nestačili na ligovou Plzeň, které podlehli 2:5. Pro plzeňské to byla generálka na ligu, pro Votroky zápas po třetím společném tréninku. Poté následovaly tři zápasy v Tipsport lize, která se hraje každou zimu. Prvním soupeřem ve skupině bylo Táborsko. S týmem ze stejné ligové soutěže remizovali Votroci 1:1. Před odjezdem do Špindlu odehráli hradečtí ještě jeden zápas Tipsport ligy. Protivníkem bylo béčko pražské Sparty, se kterou jsme si body po remíze 2:2 rozdělili. V posledním zápase skupiny byla soupeřem Hradce pražská Dukla. V Horních Počernicích se opět remizovalo, tentokrát 3:3. V sobotu 30. ledna se měli Votroci utkat se slovenskou Nitrou, ale soupeř byl nakonec nucen zápas zrušit. Nás však čekali ještě čtyři duely v Hradci Králové na umělce, kdy jsme nejprve podlehli 2:3 nedaleké Chrudimi. Podruhé v přípravě jsme změřili síly s rezervou pražské Sparty a tentokrát jsme zvítězili 2:0. Jednalo se o první výhru od mistrovského utkání v Blansku. V dalším domácím zápase jsme si poradili s Vlašimí, kterou jsme porazili nejtěsnějším rozdílem 1:0. V generálce na ligu byl naším soupeřem Varnsdorf, utkání bylo sehráno na přírodní trávě v areálu Bavlna, kde se votrokům zápas nepodařil a podlehli svému soupeři 0:1.

Zápasy

  • FC Viktoria Plzeň – FC Hradec Králové 5:2 (3:0) branky: Dvořák (z pen.), Novotný
  • FC Hradec Králové – FC MAS Táborsko 1:1 (0:1) branka: Baďura
  • FC Hradec Králové – AC Sparta Praha “B” 2:2 (0:1) branky: Prekop, Vlkanova
  • FK Dukla Praha – FC Hradec Králové 3:3 (2:1) branky: 2x Vlkanova, Prekop
  • FC Hradec Králové – MFK Chrudim 2:3 (2:1) branky: Rada (z pen.), Vašulín
  • FC Hradec Králové – AC Sparta Praha “B” 2:0 (1:0) branky: 2x Vašulín
  • FC Hradec Králové – FC Vlašim 1:0 (0:0) branka: Prekop
  • FC Hradec Králové – FK Varnsdorf 0:1 (0:1)