6. kolo: FC MAS Táborsko – FC Hradec Králové 1:1 (1:0)

V 6. kole FNL se hradečtí Votroci vypravili na jih republiky, do Táborska. Tým ze dna tabulky měl být (papírově) hratelným soupeřem, nicméně chuť domácích do hry jasně ukázala, že to snadný zápas nebude.

Zápas

Již od úvodních minut se místní tým pustil do nadšené ofenzivy, k čemuž mu vydatně pomáhaly posily z daleké ciziny. Zkraje na to Votroci nedokázali adekvátně reagovat, což vyústilo k poměrně rychlému otevření skóre – již v 17. minutě se domácím podařilo vsítit na 1:0 (E. Tolno, záložník z Guineie). Když už nic jiného, nepříznivý stav byl pro naše borce motivací k větším výkonům. Pod tlak se nám sice protivníka podařilo dostat, jenže vždy jen chvilkově. Kopali jsme několik rohů i standardních situací, vše končilo buď sražené nebo přestřelené. I pár tutovek se nám naskytlo, pokaždé ale chyběla ta závěrečná přesnost (či trocha štěstí). Táborité ale hrozili navlas podobně.

Po poločasové přestávce jsme od našich očekávali změny ve hře, nicméně příliš se nezměnilo. Domácí se více soustředili na defenzivu, což našim útoky docela komplikovalo. Přesto jsme na polovině soupeře trávili více času, než tomu bylo v první půli. Větší tlak nakonec přinesl své ovoce, když se v 66. trefil Otto „Diego“ Urma a stav zápasu byl srovnán. To Votroky výrazně nakoplo a my jsme mohli vidět dalších pár jasných příležitostí. Nic však bohužel nevedlo k otočení zápasu. Nakonec se tedy oba týmy rozešly smírně, 1:1.

Sestava Votroků: Vízek – Mejdr, Donát, Král, Urma (80. Čech) – Jukl, Rada – Záviška (51. Novotný), Dvořák (80. Soukeník), Vlkanova – Prekop (51. Šípek)

Fandění, ultras a vše okolo

Co se týče návštěvnosti, na výpravu se z Hradce vydalo zhruba 20 kusů. Velká většina autem, několik dobrodruhů vlakem. Počasí přálo, na místní fotbalový stánek si našlo cestu něco přes 700 lidí. Aktivní domácí fans vidět nebylo, nic krom sporadického zabubnování jsme od nich neslyšeli. Náš malý počet naopak slyšet bylo, a to i přes to, že jsme s sebou žádnou hudební pomůcku netáhli. Fandili jsme i přes nepříznivý stav, improvizovaně, a tak nějak podle možností. Špatné to ale nebylo. Však to také byl pravděpodobně na dlouhou dobu poslední zápas s povolenou diváckou účastí, tak si to každý chtěl užít.

Fotogalerie

(Autor fotek: Michal Petrák – fchk.cz)