3. kolo: Pohár Mol Cup: FC Hradec Králové – 1. FK Příbram 2:1 pr. (0:0)

Ve 3. kole poháru MOL Cup přivítal Hradec Králové prvoligovou Příbram. V 58. minutě šli do vedení Votroci, když přesně pálil premiant v sestavě Petr Kodeš. Příbram dokázala srovnat v 75. minutě, sám před Ottmarem se prosadil Boakye. V úvodu prodloužení rozhodl o postupujícím Pavel Dvořák, který se pohotově uvolnil a zkušeně uklidil k tyči.

Zápas

V první půli měli domácí navrch, jejich útočné snažení však dokázala příbramská defenziva odvracet. O zpětné přihrávky se několikrát pokoušeli Daniel Procházka i Filip Novotný, míč ale pokaždé odkopli obránci v zeleném. Až po půlhodině se Hradec dostal ke střele ze střední vzdálenosti, Jiří Kateřiňák vypálil mimo.

Hosté byli poměrně zatažení, bránili v bloku. Nějakých sedm minut před pauzou z něj vyrazil do brejku Mihailo Cmiljanovič, na jeho přihrávku napříč pokutovým územím však ve skluzu o kousek nedosáhl Jan Rezek. To byla paradoxně dosud největší šance zápasu.

Hradečtí lépe kombinovali a hrálo se převážně na půli soupeře. Ve 42. minutě z podobné pozice jako předtím Kateřiňák vypálil Pavel Dvořák, Martin Melichar jeho ránu vyškrábl konečky prstů na roh.

Blízko ke gólu byli domácí v nastaveném čase první půle, když přímý volný kop Jakuba Rady po teči skončil na břevně! Od něj se odrazil do nováčka v hradeckém dresu Petra Kodeše a mimo bránu za brankovou čáru.

Po přestávce se obraz hry neměnil. Na obou stranách byly k vidění spíš pološance – tu hradeckou měl Kateřiňák, jehož střelu zblokoval Rezek, příbramská vznikla právě po akci druhého jmenovaného, jehož zpětnou přihrávku ve vápně promáchl Jonáš Vais.

V 58. minutě se Votroci dočkali – Radovu standardní situaci se Příbramským odvrátit nepovedlo, ve skrumáži se nejlépe zorientoval Kodeš a ve svém prvním startu za Hradec se trefil, 1:0!

Domácí pak polevili v aktivitě a několikrát lehce ztratili míč. Jednu takovou chybu potrestal v 75. minutě Isaac Boakye – po přihrávce za obranu byl úplně sám před Ottmarem a hradeckého brankáře prostřelil. 1:1.

V poslední minutě základní hrací doby měl ještě dobrou příležitost rozhodnout o postupu domácích Rada, jeho přímý volný kop z dobré pozice ale Melichar chytil. A když v nastaveném čase ani Erik Prekop nedosáhl ve vápně na pěknou Dvořákovu přihrávku, šel zápas do prodloužení.

V jeho čtvrté minutě dostal na hranici vápna míč k noze Dvořák, pěkně se uvolnil a podél příbramského brankáře pohotově poslal balon do sítě. 2:1 pro Votroky! V závěru první části nastavení dostal hradecký útočník míč do brány ještě jednou, tentokrát po rohu, ovšem rozhodčí Petr Dorušák gól neuznal, protože viděl útočný faul Jana Krále.

Svěřenci kouče Zdenka Frťaly se i v závěru prodloužení prezentovali aktivním fotbalem, srdnatě bojovali a nepouštěli Středočechy na své území. Když už se hosté dostali k zakončení, tak narazili na připraveného Radima Ottmara. I díky tomu se Hradec Králové dočkal cenné výhry a může se těšit na dalšího atraktivního soupeře v osmifinále domácího poháru.

Sestava Votroků: Ottmar – Procházka (99. Soukeník), Donát, Král, Leibl (95. Mejdr) – Kodeš, Rada – Vlkanova (76. Urma), Kateřiňák (59. Prekop), Novotný (59. Záviška) – Dvořák

(článek převzat z webu fchk.cz, zápas odehrán bez diváků)