25. kolo: FK Pardubice – FC Hradec Králové 0:0

V pondělí 22.6. se odehrálo na stadionu Pod Vinicí derby Východočeského kraje. Bohužel vlivem nařízení vlády není otevřen sektor hostí, takže Hradečtí nemohli oficiálně přijet se svou hlasitou podporou, která na takovémto zápase klasicky bývá. Přesto však někteří vyrazili. Musíme podotknout, že pořadatelsky byl zápas zcela nepochopitelně zfušován – neprobíhaly žádné kontroly, leckdo prošel, aniž by byl dotazován na lístek. Oproti předchozím zápasům legrace.

Nakonec se v sektoru hostí (pro tuto příležitost vedeného jako sektor domácích!) přeci jen větší počet Votroků ocitl nějaké to fandění proběhlo. Celkově se však nezdálo, že by byl stadion zaplněn. Na to, že šlo pro oba týmy o důležitý zápas… zajímavé.

Co se týče fotbalu, oproti boji s Brnem došlo ke zlepšení. Od začátku byla vidět snaha a náš výkon v průběhu poločasu stále narůstal. Vypracovali jsme si pár tutovek, nejvíc byl vidět – opět – Vlčák. V bráně nebyl protentokrát Ottmar, ale Vízek. Byla to dobrá volba. I Pardubičtí měli pořádné šance a gólman nás neskutečně podržel (obzvlášť v druhém poločase). V druhé půli se hra poměrně vyrovnala, posledních dvacet minut měl však ze hry více soupeř. Ačkoliv měly oba týmy své chvíle tlaku, žádná akce nakonec k vstřelení branky nevedla. Nula nula není sen žádného diváka, ale když se to tak vezme, Votroci mohou být rádi. Ztráta je to spíš pro půlkoně. Nyní budeme vyhlížet, jak si doma poradíme s Vlašimí.